Μικρή κουζίνα; Κανένα πρόβλημα! Τέσσερα hacks για να αυξήσεις τον αποθηκευτικό χώρο!

Έχεις μικρή κουζίνα; Κανένα πρόβλημα! Δεν έχεις αρκετό αποθηκευτικό χώρο; Σου είπα, κανένα πρόβλημα. Οι πάγκοι σου είναι λιλιπούτειοι; Μην φοβάσαι τίποτα! Γιατί αν αγαπάς την κουζίνα σου και περνάς πολύτιμο χρόνο στο χώρο της, θα βρούμε μαζί τις πιο έξυπνες λύσεις για να μπορείς να τη χρησιμοποιείς με άνεση και ευκολία! Τα πράγματα είναι απλά, θα πρέπει να “χακάρουμε” τα ελάχιστα τετραγωνικά της και την διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να χωρέσουν όλα τα κατσαρολικά, σερβίτσια, γαστριμαργικά συστατικά και διακοσμητικά σου ακόμη και στις πιο… παράξενες συνθήκες!

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις τέσσερα hacks που θα αυξήσουν τις αποθηκευτικές και λειτουργικές δυνατότητες της μικρής κουζίνας σου, χωρίς να αφαιρέσουν καθόλου από τον “ζωτικό” χώρο της!

Χρησιμοποίησε διάτρητα πάνελ στον τοίχο

Είτε είναι μεταλλικά, είτε ξύλινα, το αποτέλεσμα είναι ένα: ευκολία και εργονομία! Αυτοί οι πολυχρηστικοί πίνακες με τις άπειρες τρύπες μπορούν να χωρέσουν τα πάντα και να μην εξαντλήσουν καθόλου τον απαραίτητο λειτουργικό χώρο της κουζίνας! Κρέμασέ τους στον τοίχο, χρησιμοποίησε γαντζάκια και πόμολα και κρέμασε από τις κατσαρόλες και τα σουρωτήρια έως τις κουτάλες και τις κούπες σου!

Χρησιμοποίησε την εστία της κουζίνας ως επιφάνεια εργασίας

Αν στην κουζίνα σου έχεις αρκετά ξύλα κοπής, τότε μπορείς να διπλασιάσεις την επιφάνεια εργασίας (που λείπει από τους πάγκους σου), απλά τοποθετώντας τα πάνω στις εστίες της κουζίνας κάθε φορά που θα χρειάζεται να κόψεις τα λαχανικά σου, το κρέας και τα ψάρια, ώστε να μαγειρέψεις εύκολα και γρήγορα. Ακόμη, όμως, και όταν δεν χρησιμοποιείς τις εστίες για μαγείρεμα, μπορείς να έχεις μόνιμα εκεί ένα μεγάλο ξύλο κοπής, ώστε να ακουμπάς το λάδι, το ξύδι, ένα βάζο ή ό,τι άλλο θελήσεις!

Κρέμασε ράφια στους τοίχους

Πέρα από τεράστια τάση τα τελευταία χρόνια στο interior design της κουζίνας, είναι και ένας έξυπνος τρόπος να αυξήσεις τη χωρητικότητα και την αποθηκευτική ικανότητα του χώρου! Τοποθέτησε μερικά ράφια, είτε κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας, είτε και σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου σε εξυπηρετεί και τοποθέτησε εκεί όλα όσα χρειάζεσαι!

Χρησιμοποίησε επιτραπέζιες ραφιέρες

Όταν οι τοίχοι σου είναι καλυμμένοι με πλακάκι ή όταν δεν σου επιτρέπουν (χωροταξικά) να κρεμάσεις ράφια, εφοδιάσου με επιτραπέζιες ραφιέρες που μπορείς να τοποθετήσεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να διπλασιάσεις την αποθηκευτική δυνατότητά του! Εκεί μπορείς να χωρέσεις από τα μπαχαρικά σου και τις κούπες, έως πιάτα και διακοσμητικά!

Read More

And More