Μπορεί ένα πλυντήριο πιάτων να σου αλλάξει τη καθημερινότητα; Ναι, αρκεί να είναι το σωστό!

ADVERTORIAL

Σε λίγες μέρες κλείνω έναν χρόνο στο νέο μου σπίτι. Μπήκα εκεί μέσα με ένα στρώμα, μια τηλεόραση και ένα ψυγείο. Κι αλήθεια λέω. Πέρασαν κάποιοι μήνες για να καταφέρω να εξοπλίσω την «φωλιά» που είχα δημιουργήσει με τα απαραίτητα. Καναπές: τσεκ! Κουζίνα με όλα τα κομφόρ: τσεκ! Φυτά: τσεκ! Διακοσμητικά: τσεκ! Μια πελώρια βιβλιοθήκη που πάντα ονειρευόμουν να έχω στο σαλόνι: τσεκ! Πολυθρόνα για extra cosiness: τσεκ! 

Το πλυντήριο πιάτων θεωρούσα πως ήταν πολυτέλεια για αυτό το άφηνα πάντα για λίγο αργότερα. Αν με ρωτάς 11 μήνες μετά, το πλυντήριο πιάτων έπρεπε να μπει πρώτο μέσα σε αυτό το σπίτι. Έχοντας πλύνει – ή έχοντας σπάσει στην προσπάθεια να πλύνω – εκατομμύρια πιάτα, σκεύη, μαχαιροπίρουνα, ποτήρια, το πλυντήριο πιάτων πια μοιάζει με ένα must-have gadget, που μπορεί να κάνει την ζωή μας καλύτερη. Και μόνο που δεν θα μαζεύονται πια στον νεροχύτη άπλυτα πιάτα βουνό, είναι μια ανάσα, δεν συμφωνείς; Δίνει άλλη διάσταση στα πρωινά το να μην έχεις να πλύνεις τα χθεσινοβραδινά. Ή στα απογεύματά μας, καθώς γυρνάμε από την δουλειά κατάκοποι, και τα πιάτα περίμεναν εκεί να… πλυθούν. 

Με όλες αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, με το που γύρισα στην Αθήνα από τις Αυγουστιάτικες διακοπές, αποφάσισα πως ο Σεπτέμβρης δεν έπρεπε να με βρει χωρίς πλυντήριο πιάτων. Ήταν το resolution μου για την νέα σεζόν. Πρέπει να σου πω, από την εμπειρία μου, πως η αγορά πλυντηρίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι τόσα πολλά τα σχέδια που κυκλοφορούν εκεί έξω και δεν πληρούν όλα τις προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; αποτελεσματικότητα, ευελιξία, τεχνολογία, στυλ. Το ιδανικό πλυντήριο πιάτων πρέπει να σου προσφέρει τέλεια πλυμένα πιάτα, ενώ την ίδια στιγμή να «aesthetically pleasant», όπως συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι fashion experts, δηλαδή με το κομψό, σύγχρονο design του να αναβαθμίζει το ντεκόρ της κουζίνας σου και όχι να του βάζει τρικλοποδιά. Ευτυχώς εγώ δεν χρειάστηκε να συμβιβαστώ καθόλου, αφού όλα τα παραπάνω στοιχεία τα βρήκα στα πλυντήρια πιάτων LG QuadWash™.

Ένα πλυντήριο τεχνολογικά προηγμένο

Τα πλυντήρια πιάτων LG QuadWash™ είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία QuadWadh™, η οποία του έχει χαρίσει και το όνομά του, και εξασφαλίζει μέγιστο καθαρισμό με ένα πέρασμα. Σε αυτό συμβάλλουν οι βραχίονες ψεκασμού πολλαπλής κίνησης και οι ψεκαστήρες υψηλής πίεσης, που διαθέτει. Τέσσερις περιστρεφόμενοι βραχίονες εκτοξεύουν νερό σε πολλαπλές κατευθύνσεις και κάπως έτσι είσαι σίγουρη πως όλα τα πιάτα σου σε όποια σχάρα κι αν έχουν τοποθετηθεί, θα γυαλίζουν από καθαριότητα στο τέλος της πλύσης.

 

Την ίδια στιγμή, το συγκεκριμένο πλυντήριο πιάτων ξεχωρίζει και για την τεχνολογία TrueSteam™, προσφέροντας καθαρισμό βασισμένο στον ατμό. Το LG QuadWash™ αξιοποιεί τις φυσικές ιδιότητες του ατμού, δημιουργώντας σωματίδια ατμού υψηλής θερμοκρασίας προκειμένου να καθαρίσει τα πιάτα και τα πιο μεγάλα μαγειρικά σκεύη. Γιατί με κέρδισε αυτή η λειτουργία; Γιατί επιτέλους είπα «αντίο» στους λεκέδες και την θαμπάδα που αφήνει το νερό. Τώρα τα πιάτα, τα ποτήρια, τα μαχαιροπίρουνά μου βγαίνουν από το πλυντήριο πεντακάθαρα και αστραφτερά.

Η χωρητικότητα παύει να είναι πρόβλημα…

«Τα πάντα» είναι η απάντηση! Θυμάμαι για να χωρέσεις τα πιάτα, τα ποτήρια και όλα τα σκεύη που χρησιμοποίησες κατά το μαγείρεμα στο πλυντήριο που είχαμε στο πατρικό μου, έμοιαζε με σπαζοκεφαλιά που έπρεπε να λύσεις. Ευτυχώς εγώ επιλέγοντας το LG QuadWash δεν χρειάζεται να λύνω εξισώσεις κάθε βράδυ.

Η τεχνολογία EasyRack™ επιτρέπει μέγιστη ευελιξία και λύνει το πρόβλημα της χωρητικότητας. Τα εύκολα ρυθμιζόμενα κάνιστρά τους μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα πιάτα. Διαθέτουν μάλιστα και τρίτο κάνιστρο ρυθμιζόμενο κατά ύψος που εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για πιο μεγάλα αντικείμενα όπως είναι κατσαρόλες, τηγάνια, πιατέλες, που απαιτούν περισσότερο χώρο. Και μιας και μιλάμε για πιο ογκώδη σκεύη, να ξέρεις πως το εν λόγω πλυντήριο είναι εξοπλισμό με Ζώνη Διπλού Καθαρισμού. Τι σημαίνει αυτό; Πως μπορώ ταυτόχρονα να καθαρίσω απαλά τα ευαίσθητα πιάτα και να βάλω στο δυνατό πρόγραμμα έντονης πλύσης τις κατσαρόλες.

…όπως και ο θόρυβος!

Συνήθως το πλυντήριο μπαίνει την νύχτα. Τουλάχιστον στο δικό μου σπίτι. Έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα, με την ελάχιστη πλέον ενέργεια που μου έχει απομείνει, συγκεντρώνω στο πλυντήριο όλα εκείνα τα σκεύη, τα πιάτα, τα ποτήρια, τα τάπερ που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στην ημέρα, επιλέγω το κατάλληλο πρόγραμμα και ανακουφισμένη πως έχω φέρει όλες τις υποχρεώσεις μου εις πέρας, ξαπλώνω στον καναπέ για λίγη χαλάρωση επιτέλους. Το μόνο που δεν θέλω εκείνη την στιγμή είναι να μου χαλάσει την ηρεμία ο θόρυβος από το πλυντήριο στο βάθος του δωματίου που «χτυπιέται».

 

Το πλυντήριο LG QuadWash έχει φροντίσει και γι’ αυτό – για το peacefulness μου δηλαδή. Χάρη στον κινητήρα Inverter Direct Drive™ προσφέρει χαμηλό επίπεδο θορύβου (κατηγορία εκπομπών αερόφερτου ακουστικού θορύβου[dB(A)]: B). Ενώ εκείνο λειτουργεί λοιπόν, εσύ θα σκέφτεσαι ξανά και ξανά αν πάτησες το start ή όχι. Την έχω «πατήσει» αρκετές φορές, για αυτό το αναφέρω. Παράλληλα αυτός ο κινητήρας έχει και δεκαετή εγγύηση (2 χρόνια σε εργασία και ανταλλακτικά στο προϊόν + 8 χρόνια στο μοτέρ) έτσι ώστε να μπορείς ένα πλυντήριο-σύμμαχο που θα σε συντροφεύει για πολλά, πολλά χρόνια.

Το έξυπνο πλυντήριο!

Για το τέλος άφησα το πιο σημαντικό – για εμένα – feature. Ως teck freak, και ας μην μου φαίνεται ιδιαίτερα, δεν θα δεχόμουν να προσθέσω ένα gadget στο σπίτι μου που δεν μπορώ να το χειριστώ από το κινητό μου. Έτσι μετά την τηλεόραση, την σκούπα-ρομπότ που τρελαίνει τα σκυλιά μου και το aircondition, το πλυντήριο πιάτων που θα επέλεγα, ήθελα να είναι smart, και να μπορούμε να «επικοινωνούμε» είτε είμαι σπίτι είτε όχι. Το πλυντήριο πιάτων LG QuadWash™  απάντησε (και) σε αυτό το request μου, καθώς με την τεχνολογία ThinQ™ (απαιτείται η χρήση WIFI) επιτρέπει τη συνδεσιμότητα και μου προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Με την εφαρμογή για smartphone ThinQ™ της LG, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν νέα προγράμματα πλυσίματος που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, όπως για κατσαρόλες και τηγάνια ή για ευαίσθητα σκεύη και έχουν τη δυνατότητα παραμετροποίησης των προγραμμάτων του πλυντηρίου πιάτων, επιλέγοντας διαφορετικές επιλογές καθαρισμού. Και φυσικά χειρίζονται τη συσκευή τους απ’ όπου κι αν βρίσκονται. 

Αυτό το πλυντήριο είναι έξυπνο και για έναν ακόμη λόγο: μετά τις 30 χρήσεις, η φωτεινή ένδειξή του θα σου υπενθυμίσει να βάλεις το πρόγραμμα καθαρισμού της ίδια της συσκευής. Για εμάς τους ξεχασιάρηδες που αυτά τα αμελούμε διαρκώς… 

Μάθε περισσότερα για το πλυντήριο πιάτων LG QuadWash™ στο lg.com/gr