Πασχαλινό τραπέζι: Πώς να το διακοσμήσεις

Πάσχα. Οι μέρες που καθόμαστε στο τραπέζι με την οικογένεια ή τους αγαπημένους μας φίλους και απολαμβάνουμε τις υπέροχες γεύσεις. Μια ιδιαίτερη στιγμή που χρειάζεται και την ανάλογη διακόσμηση. Για να τιμήσουμε τους καλεσμένους μας, για να ομορφύνει το περιβάλλον, για να περάσουμε όλοι μαζί αξέχαστα…

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να πάρεις έμπνευση ώστε να στρώσεις ένα πολύ κομψό και στιλάτο τραπέζι. Δεν έχεις φυσικά, παρά να εκμεταλλευθείς την άνοιξη και τα λουλούδια.

Το βράδυ της Ανάστασης, το μεσημέρι την Κυριακή του Πάσχα, ίσως κι ένα brunch τη Δευτέρα. Μπορείτε να καθίσετε στην βεράντα, στον κήπο, στην αυλή ή στην κεντρική σας τραπεζαρία στο σαλόνι -εξαρτάται από τον καιρό. Στο χωριό, στην εξοχή, σε κάποιο νησί ή στην πόλη -όπου βρίσκεσαι!

Το βασικότερο που μπορείς να εκμεταλλευθείς -όπως ήδη είπαμε- είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εποχής. Τα λουλούδια. Τουλίπες, τριαντάφυλλα, αγριολούλουδα -αν είσαι στην εξοχή. Θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και υπέροχο attitude στο τραπέζι. Η φυσική τους κομψότητα, η φρεσκάδα τους και οι υπέροχες αποχρώσεις προσθέτουν αμέσως ενδιαφέρον στην εικόνα και υπέροχες μυρωδιές.

Μην ξεχνάς και τις πασχαλιές, το μοβ λουλούδι που ανθίζει αυτήν την εποχή και ομορφαίνει τον τόπο.

Έχεις την επιλογή να κινηθείς σε minimal δρόμους, πιο διακριτικούς. Τα λευκά σερβίτσια, τα κολωνάτα ποτήρια -με ανάγλυφα σχέδια, χρυσές λεπτομέρειες ή σκέτα -θα δώσουν στην ατμόσφαιρα γιορτινό chic ύφος.

Μην ξεχάσεις φυσικά τα διακοσμητικά, τις πασχαλινές πινελιές που θα ολοκληρώσουν το σετάρισμα του τραπεζιού. Κουνελάκια, αβγά, φωλίτσες, κεριά… εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο.

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι διακριτικά κομψές και ταιριάζουν στην άνοιξη. Δίνουν μια χαριτωμένη γλυκύτητα και μια πιο ρομαντική αίσθηση. Τα πιο έντονα χρώματα δίνουν ζωντάνια, κέφι και δημιουργούν μια ευδιάθετη διακοσμητική ατμόσφαιρα.

Η φινέτσα του λευκού είναι αξεπέραστη, αν προτιμάς κάτι πιο κλασικό. Πρόσθεσε μεταλλικές πινελιές, λουλούδια και φυσικά το απαραίτητο διακοσμητικό twist. Λιτή κομψότητα σε ένα υπέροχα φινετσάτο, ανοιξιάτικο τραπέζι.

Πρόσθεσε ενδιαφέρον στις λεπτομέρειες. Στον τρόπο που θα δέσεις τις πετσέτες, το στιλ από τα μαχαιροπίρουνα, τα ρεσώ, ένα μικρό – συμβολικό δωράκι στη θέση του καθενός.

Είτε ακολουθήσεις την παραδοσιακή κατεύθυνση, είτε επιλέξεις κάτι πιο μοντέρνο, το βασικό είναι να εκφράζει το προσωπικό σου γούστο και να ανταποκρίνεται στην προσωπική σου αισθητική. Οι τάσεις και φέτος αγαπούν τους γήινους τόνους και τα φυσικά υλικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα αγαπημένα κόκκινα αβγά που δίνουν τον τόνο στην πασχαλινή διακόσμηση.

Μην φοβηθείς να συνδυάσεις σερβίτσια σε διαφορετικά χρώματα, με διαφορετικά patterns για ένα πιο ενδιαφέρον και updated αποτέλεσμα.

Να θυμάσαι ότι το τραπέζι έξω, στον κήπο, στην βεράντα, στην αυλή έχει έναν πιο casual χαρακτήρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υστερεί σε στιλ. Απλά θα χρειαστεί να “ρίξεις” λίγο τους τόνους. Και να χρησιμοποιήσεις περισσότερο τη φύση.

Κι αν αγαπάς κάτι πιο χαριτωμένο, πρόσθεσε χρώμα και “παιχνιδιάρικα” στοιχεία. Χαριτωμένα κουνελάκια, κοτούλες, αβγοθήκες ή ιδιαιτέρως διακοσμημένα αυγά.

Το βασικό ζητούμενο για το πασχαλινό τραπέζι είναι να ταιριάζει στο στιλ σου και φυσικά να είναι στρωμένο με αγάπη και θετική διάθεση.

Καλό Πάσχα!

 

Read More

And More