Πέντε βήματα για να αποκτήσεις τη minimal κουζίνα των ονείρων σου!

Αχ, αυτές οι κουζίνες! Μαζί τους δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε! Οι πιο “ψυχαναγκαστικές” από εμάς δεν αντέχουν στην όψη ενός άπλυτου πιάτου και οι πιο cool χαρακτήρες θα σου πουν πως δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την κουζίνα τους. Πρέπει, όμως, όλες να παραδεχτούμε πως αυτό ίσως να είναι το πιο ζωτικό κομμάτι του σπιτιού μας, αφού θέλοντας και μη θα περάσουμε αρκετές εργατοώρες μέσα του! Γι’ αυτό και χρειάζεται να δώσουμε στην κουζίνα μας την προσοχή και τη σημασία που της αξίζει και να την διαμορφώσουμε κατάλληλα! Εκ φύσεως, η κουζίνα είναι ένας πλουραλιστικός χώρος: έχει άπειρες αποθηκευτικές δυνατότητες για να χωρέσει πιάτα, ποτήρια και σκεύη, κυριαρχείται από τις μεγαλύτερες ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να υπάρξουν σε ένα σπίτι, ενώ ταυτόχρονα η χρήση της προορίζεται για πολλές, ταυτόχρονες και πολύωρες εργασίες! Τι γίνεται, όμως, όταν το πάθος σου είναι ο μινιμαλισμός;

Η διακόσμηση μιας κουζίνας δεν χρειάζεται να είναι ούτε απαιτητική, ούτε δύσκολη! Μπορεί να φαντάζει ιδιαιτέρως περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου! Βλέπεις, ανάλογα με το στυλ του interior design που προτιμάς, η κουζίνα σου μπορεί να πάρει όποια μορφή θέλεις να της δώσεις! Εξ ου και μιλάμε σήμερα για τις μινιμαλιστικής διάθεσης κουζίνες, οι οποίες μπορούν να ενσωματώσουν όλα τα stylish στοιχεία που λατρεύεις, χωρίς να χάσουν καθόλου από τη λειτουργική και χρηστικά αξία τους! Πώς γίνεται αυτό; Οι απαντήσεις ακολουθούν στα επόμενα tips!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς θα εντάξεις το επικρατέστερο διακοσμητικό ρεύμα του μινιμαλισμού στην busy κουζίνα σου!

Διάνθισε τη μονοχρωμία

Βασικό στοιχείο του μινιμαλισμού είναι η μονοχρωμία ή το μονοχρωματικό layering. Αυτό, λοιπόν, μπορεί να αποτελέσει και τη βάση της εκάστοτε minimal κουζίνας! “Παίζοντας” με τις βαθιές αποχρώσεις του μπλε, του γκρι ή και τις διακυμάνσεις του λευκού και του μαύρου θα έχεις το αποτέλεσμα που τόσο λαχταράς!

Διάλεξε φυσικά υλικά

Μαζί με το μινιμαλισμό έρχονται και οι φυσικές ύλες! Μάλιστα, σε μια κουζίνα αυτά τα υλικά μπορούν να κάνουν το μεγαλύτερο statement! Διάλεξε, λοιπόν, στοιχεία όπως μάρμαρο, ξύλο, πέτρα και τσιμέντο για να δώσεις στο χώρο μια ήρεμη, αλλά εντυπωσιακή νότα!

Χρησιμοποίησε ένα statement piece

Ο μινιμαλισμός συνδέεται άμεσα με τον αφαιρετισμό. Σε έναν χώρο, όμως, όπως η κουζίνα αυτή η έννοια μπορεί να δώσει ένα… άδειο αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και μπορείς να “σπάσεις” το αφαιρετικό σχήμα, προσθέτοντας ένα πολύ εντυπωσιακό στοιχείο, όπως είναι ένα πολύφωτο στην οροφή, που θα τραβήξει τα βλέμματα!

“Αγκάλιασε” τον κενό χώρο

Όλοι έχουμε συνηθίσει τις κουζίνες μας να είναι γεμάτες με ντουλάπια. Υπάρχει, όμως, κάτι μαγικό σε ένα χώρο που οι τοίχοι του δεν “βαραίνουν” από αυτά! Επίλεξε, λοιπόν, το στυλ χωρίς ντουλάπια και αντ’ αυτού προτίμησε τα minimal ράφια!

Καμουφλάρισε τον αποθηκευτικό χώρο

Ακόμη κι αν δεν μπορείς να αποχωριστείς τις δυνατότητες που σου προσφέρουν τα ντουλάπια, υπάρχει τρόπος να τα… καμουφλάρεις! Χρησιμοποιώντας τη μονοχρωματική παλέτα σε όλη την έκταση της κουζίνας, θα μπορέσεις να “εξαφανίσεις” τα ντουλάπια, δημιουργώντας λιγότερο θόρυβο!

Read More

And More