Πολυθρόνες: Για να δώσετε στιλ και ύφος στον χώρο σας

Η πολυθρόνα δίνει τον ρυθμό στη διακόσμηση και τη ζεστασιά στη ζωή μας. Το στιλ στο σπίτι μας και την οικειότητα στην καθημερινότητά μας.

Χειμώνας. Διάθεση για cocooning, διάθεση για ζεστασιά και χαλάρωση. Στιγμές προσωπικής ηρεμίας συντροφιά με μια κούπα καφέ ενώ έξω κάνει κρύο ή με ένα ποτήρι κρασί καθώς διαβάζουμε το βιβλίο μας. Φυσικά, από την εικόνα δεν μπορεί να λείπει η πολυθρόνα. Το ιδανικό location για μια χειμωνιάτικη “αγκαλιά” που οριοθετεί με τον πιο στιλάτο τρόπο τον χρόνο που θέλουμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας.

Η πολυθρόνα είναι η πριγκίπισσα της διακόσμησης. Μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τον υπόλοιπο χώρο ή να διαφοροποιηθεί δίνοντας τον τόνο και τον χαρακτήρα στο σύνολο. Η πολυθρόνα είναι το έπιπλο που θα έρθει να προσθέσει ενδιαφέρον, αυτό το “κάτι” που θα κάνει τη διαφορά.

Μοντέρνα ή κλασική, σε έντονες ή παστέλ αποχρώσεις, με ευθείες γραμμές ή με καμπύλες, με ψηλή πλάτη ή χαμηλόμεση, εξαρτάται από το γούστο σας και το ζητούμενό σας.

Ανανέωση!
Μια πολυθρόνα αρκεί για να φέρει την ανανέωση. Έχουν αυτό το στιλιστικό “κάτι” οι πολυθρόνες, τη δύναμη να δώσουν χαρακτήρα, να γίνουν το επίκεντρο, να μας αλλάξουν τη διάθεση. Έχουν τόσο ισχυρή προσωπικότητα που μπορούν να μεταμορφώσουν ολόκληρο τον χώρο, αρκεί να έχουν ένα ξεχωριστό design, ύφος ή χρώμα.
Δεν χρειάζεται να αλλάξετε ολόκληρη τη διακόσμηση. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα κόστιζε πολύ. Μπορείτε απλά να επενδύσετε σε μια ξεχωριστή πολυθρόνα που θα δώσει τον ρυθμό, να προσθέσετε μερικά ακόμα αξεσουάρ και ο χώρος θα ανανεωθεί.

Προσοχή στις αναλογίες!
Αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως στην επιλογή μιας πολυθρόνας είναι το μέγεθος. Εξαρτάται από το δωμάτιο που σκοπεύετε να την τοποθετήσετε. Είναι σημαντικό να τηρούνται οι αναλογίες ώστε να έχετε ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, η επιλογή στα υφάσματα, τις υφές, τα χρώματα, τον σχεδιασμό εξαρτάται απόλυτα από το προσωπικό σας γούστο.

Υπολογίστε λοιπόν να υπάρχει περιθώριο γύρω από την πολυθρόνα, υπολογίστε την απόσταση από τα υπόλοιπα έπιπλα και από την τηλεόραση -αν πρόκειται να την τοποθετήσετε στο καθιστικό.

Γωνιές με στιλ!
Η πολυθρόνα είναι πρωταγωνίστρια. Και μπορεί από μόνη της να δημιουργήσει ζεστές και κομψές γωνιές στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, σε ένα ευρύχωρο χολ. Είναι το σημείο αναφοράς. Χρειάζεται απλά δίπλα της ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ίσως, ένα βοηθητικό τραπεζάκι, μερικά cosy μαξιλάρια, διακοσμητικά αντικείμενα, ένα φυτό εσωτερικό χώρου… και έτοιμο το αγαπημένο σας σημείο στο σπίτι! Με έθνικ, ρομαντική, μοντέρνα, μίνιμαλ ή κλασική διάθεση. Θα εξαρτηθεί από το ύφος των πραγμάτων που της ταιριάζουν και θα επιλέξετε να την πλαισιώσετε.

Χρωματική αρμονία
Μια πολυθρόνα σε ουδέτερο χρώμα είναι χωρίς αμφιβολία μια διαχρονική επένδυση. Και σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε. Να τη μεταμορφώνετε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με όσα την πλαισιώνουν. Μια διακοσμητική διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι η χρωματική αρμονία. Κοντινές ζεστές αποχρώσεις και ιδιαίτερες υφές θα δώσουν ένα κομψό και ζεστό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να δώσετε ένα διαφορετικό twist, προσθέτοντας ένταση με μαξιλάρια και διακοσμητικά σε έντονα χρώματα. Εξαρτάται από το γούστο και τη διάθεσή σας.

Η πολυθρόνα σας μπορεί να είναι vintage, μπορεί να είναι η αγαπημένη κουνιστή της “γιαγιάς”. Μπορεί να είναι μίνιμαλ ή τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή που θα είναι το κεντρικό piece της διακόσμησης. Μπορεί να είναι με 60s ή 70s αισθητική που είναι και πολύ της μόδας. Στην αγορά θα βρείτε αμέτρητες επιλογές, ώστε να εντοπίσετε εκείνη που θα ταιριάξει με τη διάθεσή σας. Μπορεί να είναι φουτουριστική ή κλασική. Σε έντονο χρώμα ή σε ουδέτερους τόνους. Το σημαντικότερο είναι να ταιριάξει στον χώρο, να τον αναδείξει, να ενσωματωθεί ή να πρωταγωνιστήσει -αν πρόκειται για ένα statement piece.

Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε, να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας και να αποκτήσετε ένα κομμάτι που πραγματικά θα αγαπήσετε -μπορεί και δύο!

Read More

And More