Πώς να ανανεώσεις την είσοδο του σπιτιού σου με τέσσερις απλές κινήσεις

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μπαίνοντας στο σπίτι; Αφήνεις κάπου τα κλειδιά σου, βγάζεις το πανωφόρι σου, ακουμπάς την τσάντα σου, βγάζεις τα παπούτσια σου. Και το τελευταίο πράγμα που κάνεις πριν φύγεις; Ψάχνεις τα κλειδιά σου, μαζεύεις από το πάτωμα το πανωφόρι σου, αναρωτιέσαι που πήγε το δεύτερο παπούτσι από το ζευγάρι και γιατί η τσάντα σου είναι αναποδογυρισμένη. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι αναγκαίο να φροντίσεις τη διακόσμηση και την οργάνωση στην είσοδο του σπιτιού σου! Πέρα από το πρακτικό κομμάτι, φυσικά, είναι αρκετά συμφέρον η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι να τον “αιχμαλωτίζει” και όχι να τον… τρομάζει!

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το σπίτι. Ούτε αν η είσοδος έχει αρκετό χώρο ή είναι περιορισμένος. Ανεξάρτητα από τις διαστάσεις, μπορείς να βρεις τα κατάλληλα αντικείμενα που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μια ισορροπημένη όψη που να αντιστοιχεί στο design και την αισθητική σου! Αρκεί να σκεφτείς ότι ακόμη και μια στιλάτη κρεμάστρα ή ένα διακοσμητικό κουτί μπορούν να δώσουν άλλο αέρα και ένταση στο interior του σπιτιού.

Στην περίπτωση που ο χώρος έχει το μέγεθος που χρειάζεσαι, μπορείς να τον διακοσμήσεις με μια vintage κονσόλα ή έναν danish μπουφέ, μια πολυθρόνα ή έναν πάγκο, καθρέφτες, συρταριέρα, βιβλιοθήκη, πίνακες ή ό,τι άλλο ταιριάζει στο γούστο και το design σου.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις μερικούς βοηθητικούς κανόνες για το πώς να αξιοποιήσεις την είσοδο του σπιτιού σου για ένα λειτουργικό και όμορφο αποτέλεσμα!

Οργάνωσε το χώρο
Η οργάνωση είναι βασικό στοιχείο της εισόδου! Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε επιφάνειες και κουτιά που μπορούν να χρησιμεύσουν ως αποθηκευτικός χώρος, αλλά θα είναι ταιριαστά και στο υπόλοιπο σπίτι.
Χρησιμοποίησε καθρέφτες
Αυτό θα σε σώσει από πολλές… καταστροφές! Ένα τελευταίο τσεκάρισμα πριν φύγεις από το σπίτι τρέχοντας μπορεί να είναι σωτήριο. Επιπλέον, οι καθρέφτες έχουν τη μαγική ικανότητα να μεγαλώνουν το χώρο, οπότε σώζεσαι ακόμη κι αν η είσοδός σου έχει περιορισμένο χώρο.
Διακόσμησε έξυπνα
Ακόμα και όταν το χολ της εισόδου είναι μια… σταλιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έξυπνα αντικείμενα που θα είναι ταυτόχρονα λειτουργικά και με ωραίο design.
Τοποθέτησε ένα κάθισμα

Ένας πάγκος στην είσοδο μπορεί να κάνει θαύματα! Άλλωστε, είναι πολύ βοηθητικό να υπάρχει ένα σημείο στο οποίο κάθεσαι μπαίνοντας, για να αφαιρέσεις τα περιττά… βάρη και να πάρεις μια ανάσα! Επιπλέον, χρησιμεύει για να ακουμπάς επάνω πράγματα, αλλά και να τοποθετήσεις από κάτω αποθηκευτικά κουτιά με αντικείμενα που χρειάζεσαι καθημερινά.

Read More

And More