Ρεβεγιόν! Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις

Οι γιορτές φέρνουν μαζί τους λίγο ελεύθερο χρόνο και την ευκαιρία να δεις τους αγαπημένους σου. Να συγκεντρωθείτε γύρω από ένα τραπέζι και να κάνετε το απαραίτητο bonding. Λίγο πριν καλωσορίσουμε τον καινούριο χρόνο λοιπόν ετοιμάζεις το ρεβεγιόν σου με αγάπη και στιλ.

Τα παρακάτω είναι τα βασιικά σημεία που πρέπει να προσέξεις…

Αποφάσισε ποιο θα είναι το θέμα του décor!

Ο χαρακτήρας που θα έχει το δείπνο είναι καθαρά στο δικό σου “χέρι”! Μπορεί να θέλεις να είναι επίσημο και πολυτελές ή πιο casual με τις συνηθισμένες πιατέλες και τα καλαθάκια για το ψωμί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να έχεις βρει την θεματική του δείπνου εγκαίρως και μάλιστα να έχεις ενημερώσει τους καλεσμένους σου!

 

Διακόσμησε με στιλ!

Η διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και το πιο περίπλοκο! Διάλεξε την χρωματική παλέτα που θα υιοθετήσεις, βρες ποιο θα είναι το κεντρικό κομμάτι και επένδυσε σε μερικές stylish πινελιές! Φυσικά, αν έχεις αποφασίσει πως το τραπέζι θα είναι casual, δεν σημαίνει πως πρέπει να… προσπεράσεις αυτό το βήμα! Αντιθέτως, και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσοχή, ώστε οι καλεσμένοι σου να νιώσουν καλοδεχούμενοι!

 

Ετοίμασε ένα καλωσόρισμα

Ανάμεσα στον χρόνο έλευσης και την ώρα φαγητού, πάντα παρεμβάλλεται ένα διάστημα. Σε αυτό το στάδιο οι καλεσμένοι σου θα καθίσουν πιθανότατα στο σαλόνι, όπου θα πρέπει με κάποιο τρόπο να απασχοληθούν και να νιώσουν οικεία. Πρώτο και βασικό βήμα είναι να έχεις φροντίσει την εικόνα του σπιτιού σου: ο στολισμός σου να είναι περιποιημένος, ο χώρος καθαρός και τα διακοσμητικά σου στη θέση τους! Φρόντισε, επίσης, να υπάρχει ένα welcome drink, καθώς και μερικά ορεκτικά, όπως ένα στιλάτο πλατό με τυριά, αλλαντικά, crackers, ντιπ και οτιδήποτε άλλο σε εκφράζει. Τέλος, δώσε βάση στον σωστό φωτισμό που θα προδιαθέτει για φαγητό, χωρίς να είναι… εκτυφλωτικός, αλλά μην ξεχάσεις και το μουσικό “χαλί” που θα σας συνοδεύσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς!

Όταν πλέον φτάσετε στο τραπέζι, σιγουρέψου πως όλα είναι στην θέση τους, ότι τα ποτήρια των καλεσμένων σου είναι γεμάτα και τα πιάτα τους… αδειάζουν με όρεξη!

Read More

And More