String Lights: Γιατί τα φωτεινά λαμπάκια (των Χριστουγέννων) δεν έχουν θέση στην αποθήκη σου

Έφτασε αισίως η στιγμή που το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα “σκαρφαλώσει” ξανά στο πατάρι, οι μπάλες και τα στολίδια θα τυλιχτούν με bubble wrap και θα μπουν σε κουτιά και τα γιορτινά φωτάκια θα αποθηκευτούν προσεκτικά για την επόμενη χρονιά. Μισό λεπτό, όμως. Ας κάνουμε ένα μικρό rewind σε αυτή την τελευταία πρόταση: γιατί να ξεκρεμάσεις τα λαμπιόνια από το σπίτι όταν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλο τον χρόνο στην διακόσμησή σου; Άλλωστε, δεν υπάρχει επάνω τους κάτι έκδηλα “χριστουγεννιάτικο”, που να απαγορεύει την χρήση τους εκτός της εορταστικής σεζόν! Άσε που θα σου προσφέρουν αυτή την ζεστασιά και το coziness που χρειάζεσαι καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα, ενώ θα κάνουν πιο ατμοσφαιρικά τα καλοκαίρια σου! Και δεν χρειάζεται, νομίζω, να τονίσω πόσο stylish μπορεί να γίνει μια γωνιά με μερικά λαμπάκια!

Αν, όμως, θέλεις κι άλλους λόγους για να πειστείς πως τα φωτάκια δεν έχουν θέση στην αποθήκη, τότε σου έχω τέσσερις! Ρίξε μια ματιά παρακάτω και θα αλλάξεις άμεσα γνώμη!

Fact #1: Είναι οικονομικά

Μια σειρά από λαμπιόνια δεν κοστίζει ακριβά. Αυτό σημαίνει πως αν τους συμβεί οτιδήποτε, αν καούν, αν κοπούν, αν βραχυκυκλώσουν, τότε δεν θα χρειαστείς μια περιουσία για να τα αντικαταστήσεις. Αντιθέτως, είναι η πιο οικονομική λύση που μπορείς να επιλέξεις για τον χώρο σου!

Fact #2: Δημιουργούν ατμόσφαιρα

Εντάξει, ο χαμηλός φωτισμός σε μια γωνιά του σπιτιού μπορεί να δημιουργήσει την κατάλληλα ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που συνήθως παρέχουν τα αναμμένα κεριά. Έλα, όμως, που καμία άλλη φωτεινή πηγή δεν μπορεί να φέρνει την ίδια αύρα με εκείνη των λαμπιονιών!

Fact #3: Ταιριάζουν σε όλους

Ευτυχώς, χάρη στα εκατοντάδες online shops, αλλά και τις μεγάλες αλυσίδες επίπλων και διακοσμητικών, ο καθένας μπορεί να εντοπίσει τα κρεμαστά φωτάκια που ταιριάζουν στο προσωπικό στυλ του! Από τα απλά λαμπιόνια, μέχρι γλόμπους και LED, οι πιο ρομαντικοί, αλλά και οι urbanistas βρίσκουν ακριβώς ό,τι ψάχνουν!

Fact #4: Φωτίζουν τα δυσπρόσιτα σημεία

Σαφώς και μπορείς να τοποθετήσεις σποτάκια στις οροφές και να χρησιμοποιήσεις επιτοίχιες απλίκες, αλλά γιατί να μπαίνεις σε τόσο κόπο και να καλείς ηλεκτρολόγους για να σου περάσουν καλώδια, όταν μπορείς πολύ απλά να κρεμάσεις τα λαμπάκια σου στα πιο σκοτεινά και δυσπρόσιτα σημεία;

Read More

And More