The season of… falling: Τέσσερα αλάνθαστα βήματα για την πιο φθινοπωρινή διακόσμηση!

Υπάρχουν εκείνοι που λατρεύουν το καλοκαίρι, τα καλοκαιρινά ρούχα και τις καλοκαιρινές μυρωδιές, τα palm trees και τις μπανανιές και μάλιστα είναι η πλειονότητα. Υπάρχουν, όμως, και οι άλλοι, οι οποίοι ενώ παραδέχονται όλα τα καλά του καλοκαιριού, ωστόσο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν με τίποτα την αισθητική ανωτερότητα του φθινοπώρου, με την ευφάνταστη χρωματική παλέτα, την μυστηριακή ατμόσφαιρα και την διάθεση για… ενδοσκόπηση! Μπορεί, λοιπόν, ο Σεπτέμβριος να σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του φθινοπώρου, αλλά την ίδια στιγμή “γιορτάζει” την μετάβαση προς μια πιο αγαπησιάρικη και λιγότερο “parteyyyy!!” περίοδο του χρόνου! Και αυτό ακριβώς το feeling είναι που επικρατεί και στο interior design! Άλλωστε, από εδώ και πέρα, το σπίτι θα γεμίσει στιγμές με φίλους και αγαπημένους ανθρώπους, τραπεζώματα και ατελείωτο binge-watching! Με άλλα λόγια, φίλοι μου, τώρα ξεκινάει το season of loving και το cocooning και οι χώροι μας οφείλουν να μετατραπούν στο προσωπικό καταφύγιό μας για τον χειμώνα που έρχεται!

Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε τους τρόπους που θα διαμορφωθούν οι εσωτερικοί χώροι σε… ναό του στυλ για να υποδεχτούν το φθινόπωρο! Άλλωστε, αυτή η εποχή έχει τόσο πολλές και διαφορετικές πηγές έμπνευσης, που είναι κρίμα να μην τις εκμεταλλευτούμε για να εξοπλίσουμε το σπίτι με την πιο χαλαρωτική και φιλόξενη διάθεση!

Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε τα τέσσερα διακοσμητικά βήματα που θα μας βάλουν μονομιάς σε φθινοπωρινό mood!

Οι fluffy και “ισχυρές” υφές

Είναι βασικό χαρακτηριστικό του χειμώνα, αλλά η χρήση τους είναι ενδεδειγμένη από τώρα! Οι υφάνσεις με περισσότερο “σώμα” μπαίνουν ξανά στις ζωές μας και δίνουν περισσότερη προσωπικότητα στον χώρο, δημιουργώντας απίθανο layering και πολλαπλές διακοσμητικές ιδέες. Faux γούνα, βελούδο και δέρμα έρχονται για να “ξεσηκώσουν” το interior design!

Οι φθινοπωρινές αποχρώσεις

Η φύση δίνει την έμπνευση και εμείς ακολουθούμε! Η γήινη, neutral και “ζεστή” χρωματικά παλέτα του φθινοπώρου είναι ιδανική και για τους εσωτερικούς χώρους, μιας και τους κάνει περισσότερο cozy και ατμοσφαιρικούς! Οι βαθιές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του καφέ, όπως το σάπιο μήλο, τα θαμπά κοραλί, τα χρυσά και θολά κίτρινα, το σκούρο πράσινο και το λαδί, οι πολλαπλές διαβαθμίσεις του γκρι και οι αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων γίνονται αναπόσπαστο στοιχείο στα διακοσμητικά αξεσουάρ και τα υφάσματα!

Το hygge και το lagom

Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, μιας και αναφέρονται στην εσωτερική ηρεμία και το “καθάρισμα” της ατμόσφαιρας από οτιδήποτε προκαλεί στρες και διακινδυνεύει την χαλαρωτική διάθεση του σπιτιού. Το hygge (προφέρεται χούγκα) έρχεται από την Δανία και το lagom (προφέρεται λώγκαμ) είναι από την Σουηδία και παρά τις διαφορές τους, η ουσία τους θέλει ένα σπίτι με μετριοπάθεια, ηρεμία και cozy διάθεση, ώστε να “στεγάσει” τις ήσυχες στιγμές μας εκεί!

Το layering

Αυτό το στοιχείο είναι που θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον χώρο σου, μιας και θα καταφέρεις να συνδυάσεις διαφορετικές μεταξύ τους υφές, δημιουργώντας ένα πλουραλιστικό σύνολο! Οι κανόνες είναι γενικοί, αφού αρκεί να ταιριάζουν τα διαφορετικά υλικά στην αισθητική σου. Μπορείς να συνδυάσεις ψάθα και μπαμπού με γούνα και δέρμα, lux μεταλλικές επιφάνειες με ακατέργαστο ξύλο, βελούδο με λινό και οτιδήποτε άλλο σε εμπνέει!

Read More

And More