Tips για γρήγορo καθάρισμα στο μπάνιο!

Με απλούς, γρήγορους και εύκολους τρόπους μπορείς να διατηρείς καθημερινά το μπάνιο σου καθαρό και όταν θα έρθει η ώρα που θα χρειαστεί να κάνεις γενικό καθαρισμό, θα σπαταλήσεις τον μισό χρόνο!!!

-Πρέπει να έχεις στο μπάνιο όλα τα απαραίτητα καθαρισμού!
Καλό είναι να έχεις αποθηκεύσει σε μια γωνίτσα στο μπάνιο σου ή μέσα σε ένα ντουλάπι όλα τα απαραίτητα απορυπαντικά για να μην χάνεις πολύ χρόνο. Διότι αν πηγαινοέρχεσαι, όλο και κάτι θα ξεχνάς. Και θα σε κουράζει. Αν λοιπόν τα έχεις όλο συγκεντρωμένα δίπλα σου κερδίζεις πολύ χρόνο!
-Κάνε μπάνιο και καθάριζε ταυτόχρονα!
Για πιο ευχάριστα και πιο γρήγορα αποτελέσματα καθάρισε την μπανιέρα σου μόλις τελειώσεις με το μπάνιο σου. Όταν τελειώσεις με τα δόντια σου πλύνε τον νιπτήρα. Όταν χρησιμοποιείς τα καλλυντικά σου αμέσως μετά τοποθέτησέ τα στη θέση τους. Μην τα αφήνεις να μαζεύονται. Έτσι, το μπάνιο σου θα είναι στην εντέλεια ανά πάσα στιγμή.
-Όχι σφουγγαρίστρα αλλά πετσέτα!
Για να έχεις κάθε μέρα το μπάνιο σου καθαρό δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικασία να το καθαρίζεις με σφουγγαρίστρα. Υπάρχει ένας πιο απλός, γρήγορος αλλά και αποτελεσματικός τρόπος!
Μετά από κάθε μπάνιο πάρε μια πετσέτα που θα την έχεις ειδικά για το μπάνιο και καθάρισε-σκούπισε το πάτωμα. Θα δεις ότι ο χώρος θα λάμπει χωρίς πολύ κόπο…
-Βγάλε τα παπούτσια πριν μπεις μέσα!
Αν βγάζεις κάθε φορά τα παπούτσια σου πριν μπεις στο μπάνιο γλιτώνεις από τα μικρόβια. Επίσης, νομίζω είναι περιττό να αναφέρουμε πως καθώς έχεις κάνει το μπάνιο σου και ετοιμάζεσαι να βγεις, αν δεν έχεις στεγνώσει τα νερά και μπεις με τα παπούτσια φαντάζεσαι το αποτέλεσμα, ε;
-Άσε τον αέρα να μπει!
Κάθε φορά μετά το μπάνιο καλό είναι να ανοίγεις το παράθυρο, όχι μόνο για να φύγουν οι υδρατμοί αλλά και να μπει καθαρός αέρας. Ιδιαίτερα την ώρα που έχεις αποφασίσει να καθαρίσεις τον χώρο, άνοιξε το παράθυρο και ανανέωσε το οξυγόνο μέσα στο μπάνιο σου. Θα δεις ότι μετά θα μυρίζει τέλεια… Και η ατμόσφαιρα θα έχει ανανεωθεί.
Tip: Ψέκασε μία φορά με το άρωμά σου ή τα ειδικά αρωματικά χώρου.
-Συχνή απολύμανση λεκάνης
Καθάριζε το καπάκι της τουαλέτας με οινόπνευμα ή οποιοδήποτε απολυμαντικό. Είναι θέμα υγιεινής.
-Τα σκουπίδια!
Μην τα αφήνεις στο μπάνιο. Άσχημες μυρωδιές, μικρόβια… Λίγο πριν βγεις πάρε και τα σκουπίδια μαζί σου. Καλό είναι το καλαθάκι του μπάνιου να αδειάζει αν όχι καθημερινά, μέρα παρά μέρα.
Τέλος…
…αν κάνεις καθημερινά αυτές τις μικρές καθαριότητες στο μπάνιο σου, όταν θα έρθει η ώρα να κάνεις γενικό καθαρισμό, θα γλιτώσεις τον μισό χρόνο γιατί δεν θα είναι και τόσο βρώμικο! Αν απολυμαίνεις καθημερινά με ένα απλό αντισηπτικό το μπάνιο σου, θα μυρίζει πάντα τέλεια και θα είναι πάντα λαμπερό!

Read More

And More