Tips για την κρεβατοκάμαρά σου!

H κρεβατοκάμαρα εφόσον είναι ο χώρος που κοιμόμαστε θα πρέπει να μας αρέσει πολύ και να είναι ο “δικός μας” χώρος. Άρα να έχουμε ένα άνετο κρεβάτι, να είναι βαμένη με το αγαπημένο μας και να νιώθουμε οικεία μέσα.

Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας δίνει κάποια tips και μας εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε…


Κρεβάτι Fendi από την εταιρία Άβαξ

Μέσα σε ένα 24ωρο, ιδανικά, 8 ώρες δουλεύουμε, 8 ώρες φροντίζουμε την προσωπική μας ζωή και 8 ώρες κοιμόμαστε! Άρα αφού ο ύπνος αποτελεί τo 1/3 της ζωής μας, το δωμάτιο που τον φιλοξενεί, αξίζει της προσοχής μας.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα εύκολο δωμάτιο στο στήσιμο. Ένα κρεβάτι και μόνο, υποδεικνύει τη χρήση του χώρου, ενώ η διακόσμησή του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά όταν ξεκινάμε να στήσουμε μια κρεβατοκάμαρα, ας έχουμε στο μυαλό μας, 5 βασικούς κανόνες που θα μας βοηθήσουν στη διακόσμηση της, ασχέτως προσωπικού γούστου.
Οι κανόνες αυτοί αφορούν κυρίως χώρους μετρίων διαστάσεων, όπως είναι αυτά που υπάρχουν ήδη στα περισσότερα ελληνικά τυπικά σπίτια…


Κρεβάτι neoset

1. Σωστή επιλογή κρεβατιού και στρώματος! Η επιλογή έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος, που πρέπει να είναι από 1,40m ως 1,60m το ανώτερο, δηλαδή μιλάμε για κρεβάτι διπλό ή υπέρδιπλο. Οποιαδήποτε μεγαλύτερη διάσταση θα κάνει το κρεβάτι να μοιάζει άχαρο και εμάς τρελούς από τα νεύρα, που δεν θα βρίσκουμε στην αγορά σεντόνια να το καλύψουμε!
Καλό είναι το κρεβάτι μας να είναι τοποθετημένο σε ρόλο πρωταγωνιστικό μέσα στο δωμάτιο. Απέναντι από την πόρτα είναι η καλύτερη θέση… Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τη διαρρύθμιση του κάθε υπνοδωματίου ξεχωριστά.


Κρεβάτι interni

2. Ντουλάπα! Το αμέσως σημαντικότερο μετά το κρεβάτι και το πιο δύσκολο στο στήσιμο της κρεβατοκάμαρας!
Την τοποθετούμε ιδανικά στο πλάι του κρεβατιού και σε αρκετή απόσταση από αυτό. Επειδή όμως τα σπίτια μας δεν είναι μέγαρα, προτιμούμε τις συρόμενες πόρτες στις ντουλάπες μας για να κερδίζουμε χώρο στο άνοιγμα.
Ένα εφέ που λειτουργεί αποτελεσματικά είναι ο καθρέφτης σε κάποιο φύλλο ή σε όλη την επιφάνεια των συρόμενων πορτών. Δίνει φως και μεγαλώνει το δωμάτιο. Άσε που μας λύνει το πρόβλημα του ολόσωμου καθρέφτη που συνήθως λείπει από τα σπίτια μας!


Κρεβάτι Δελούδης

3. Αντικαταθιστούμε το boudoir (τουαλέτα) με μια ψηλή συρταριέρα! Η τυπική τουαλέτα κρεβατοκάμαρας είναι απλά βαρετή… Γι’ αυτό επιλέγουμε μια άνετη, μεγάλη, ψηλή συρταριέρα που χωράει πολλά πράγματα και δίνει και ιδιαίτερο στιλ στο υπνοδωμάτιο. Ιδανικά την τοποθετούμε απέναντι από το κρεβάτι και τη στολίζουμε με βάζα, κεριά, κορνίζες με φωτογραφίες, μπουκαλάκια αρωμάτων και ό,τι άλλο μας αρέσει.


Κρεβάτι Roche Bobois από την εταιρία Άβαξ

4. Δίνουμε ένταση στον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού! Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους:

-Μπορούμε να τον βάψουμε με διαφορετικό χρώμα από ότι το υπόλοιπο δωμάτιο.
-Επενδύουμε με πέτρα ή ξύλο.
-Κολλάμε ταπετσαρία.


Κρεβάτι neoset

5. Ατμοσφαιρικός φωτισμός! Από χαμηλές κυρίως πηγές όπως λάμπες και απλίκες. Το κεντρικό φως της κρεβατοκάμαρας χρησιμοποιείται σπάνια και γι’ αυτό έχει ρόλο διακοσμητικό. Οι λάμπες των κομοδίνων όμως πρέπει να είναι μεγάλες και εντυπωσιακές για να δώσουμε στιλ και αίγλη στο δωμάτιο.


Κρεβάτι interni

Ακολουθώντας αυτούς τους κανόνες σίγουρα θα έχουμε δημιουργήσει μια σωστή κρεβατοκάμαρα.

SMART TIPS… ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Τώρα αν απλά έχουμε βαρεθεί την υπάρχουσα εικόνα της κρεβατοκάμαρας μας αλλά δεν θέλουμε να διαθέσουμε χρήματα για ριζικές αλλαγές, δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε τα εξής για να φρεσκαριστεί δωμάτιο και διάθεση…

-Αλλάζουμε χρώμα στους τοίχους: Ειδικά στον τοίχο που ακουμπά το κεφαλάρι του κρεβατιού λειτουργούμε σύμφωνα με τον κανόνα νούμερο 4 : Ή βάφουμε, ή επενδύουμε, ή κολλάμε τα απαραίτητα και κρεμάμε τα δέοντα!

Αλλάζουμε τις λάμπες του παρελθόντος με μεγάλες του μέλλοντος!

Αλλάζουμε κουρτίνες και πάπλωμα ή κουβέρτα. Καλό είναι αυτά να ταιριάζουν μεταξύ τους αλλά να μην είναι ποτέ τα ίδια!

Έτσι με 3 εύκολες κινήσεις θα έχουμε μια ανανεωμένη κρεβατοκάμαρα για υπέροχες ώρες ύπνου και όχι μόνο…

Read More

And More