Το πιο glamorous γιορτινό τραπέζι βήμα-βήμα… από τα χεράκια σου!

Τα πιο μαγευτικά Χριστούγεννα απαιτούν ένα μοναδικά στολισμένο τραπέζι που θα κάνουν τους καλεσμένους σου να χαρούν και να εντυπωσιαστούν. Η interior designer Αλεξάνδρα Φωτιάδου σου εξηγεί τι πρέπει να κάνεις!

Φέτος λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να προσθέσουμε λάμψη και glamour, ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων και των εορτών, ώστε να νιώσουμε ότι έχουμε αποδράσει για λίγες στιγμές από το ζοφερό παρόν. Γι’ αυτό μην διστάσεις κατά την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού σου να χρησιμοποιήσεις ό,τι καλύτερο διαθέτεις στο σπίτι σου, βγάλε από τον μπουφέ τα ακριβά σου σερβίτσια, γυάλισε τα ασημένια σου μαχαιροπήρουνα και κατέβασε τα κρυστάλλινα ποτήρια σου! Ήρθε η ώρα να αισθανθείς σαν βασιλιάς, έστω για μία ημέρα.

Η προετοιμασία του τραπεζιού που σου προτείνει η Αλεξάνδρα Φωτιάδου δεν απαιτεί τη αγορά ακριβών υλικών. Το στοίχημα σ’αυτό το τραπέζι ήταν να δημιουργήσουμε ένα ονειρικό και ταυτόχρονα πολυτελές σκηνικό με αντικείμενα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια και φυσικά απεριόριστη φαντασία και δημιουργικότητα.

Στρώνουμε ένα καταπράσινο μεταξωτό τραπεζομάντηλο ή απλά ένα κομμάτι πράσινο ύφασμα. Κατόπιν κόβουμε κομμάτια πεύκου από το δρόμο και τα τοποθετούμε κάθετα στο τραπέζι μας και έτσι έχουμε δύο διαφορετκούς τόνους του πράσινου, σε συνδυασμό με το τραπεζομάντηλο, το οποίο δημιουργει ένα ενδιαφέρον οπτικό παιχνίδισμα. Εξάλλου το πεύκο στο σπίτι μας λειτουργεί και ως ρυθμιστής της καλής ενέργειας του χώρου μας.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού ένα τεράστιο γυάλινο μπωλ και το γεμίζουμε με κατακόκκινα μήλα.


Για να του προσδώσουμε όμως τη λάμψη που θέλουμε παίρνουμε μερικά από τα μήλα και με ένα μαχαιράκι κόβουμε λίγο από το κοτσανάκι του ώστε να δημιουργήσουμε ένα άνοιγμα και μέσα σ’ αυτό το άνοιγμα τοποθετούμε ρεσώ.
Τα αυτοσχέδια κηροπήγιά μας τα βάζουμε πάνω από τα υπόλοιπα μήλα και το αυτοσχέδιο κηροπήγιό μας είναι έτοιμο να καταπλήξει.


Στο επόμενο βήμα διακοσμούμε το πεύκο με χρυσά μεταλλικά στολίδια, τα οποία μπορεί να είναι και από απλό χαρτί και θα τα έχετε βάψει με χρυσό spray.

Ανάμεσα στα κλαδιά του πεύκου, τοποθετούμε διάσπαρτα χρυσά μικρά κηροπήγια, τα οποία μπορεί να είναι απλά ποτήρια στα οποία θα βάλουμε ρεσώ και θα τα ανάψουμε.


Τα σουπλά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι και αυτά αυτοσχέδια. Κόψτε κομμάτια από χρυσό χαρτόνι και τοποθέτησέ τα μπροστά από κάθε καρέκλα, με την λογική του puzzle, και δημιούργησε πανέμορφα σουπλά.

Πάνω τους ακούμπησε τα υπέροχα σερβίτσια σου, τα μαχαιροπήρουνά σου και τα ποτήρια σου, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης art de la table, η οποία δεν είναι τόσο αυστηρή και μας επιτρέπει αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά σερβίτσια και ποτήρια διαφορετικού ύφους και χρώματος, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.


Στη συνέχεια παίρνουμε καρώ πετσέτες και για το δεσιμό τους χρησιμοποιούμε απλές χάρτινες βεντάλιες τις οποίες τις βάφουμε με χρυσό spray. Τοποθετούμε τις βεντάλιες – πετσέτες δίπλα στα σερβίτσια μας και πάνω στις βεντάλιες ακουμπάμε προσεκτικά τα μαχαιροπήρουνά μας.


Πάνω σε κάθε πιάτο ακουμπάμε μία κατακόκκινη πετσέτα την αποία την έχουμε δέσει με ένα κομματάκι πεύκου.


Το τραπέζι μας είναι έτοιμο, αυτό που χρειάζεται από εσάς είναι να επιστρατεύσετε όλη σας την καλή διάθεση και φυσικά μην ξεχάσετε να πασπαλίσετε το τραπέζι με μπόλικη δόση νεραϊδόσκονης και χρυσόσκονης!

Η διακόσμηση του τραπεζιού έγινε με την ευγενική επιμέλεια της interior designer Αλεξάνδρας Φωτιάδου (Alexandra Fotiadou Interior, Φιλικής Εταιρείας 19 & Ζαμάνου, Γλυφάδα, τηλ.: 210-9680343).

Read More

And More