Τρία tips που θα ανανεώσουν την κουζίνα σου σε χρόνο dt!

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύς λόγος για τις κουζίνες μας και όχι άδικα, αφού είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού στον οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο στην καθημερινότητά μας. Τι γίνεται, όμως, όταν τα trends και οι προτάσεις που φτάνουν στα αυτιά (και τα μάτια σου) μοιάζουν ουτοπικές και εντελώς ακατόρθωτες; Όπως είναι λογικό, μιας και η πλειοψηφία από εμάς νοικιάζει κάποιο διαμέρισμα με πολύ συγκεκριμένη δομή και μορφή, η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ριζική ανακαίνιση της κουζίνας είναι συνήθως περιορισμένη! Δεν χρειάζεται, όμως, ούτε να απογοητεύεσαι, ούτε να ανησυχείς, αφού πάντα θα μπορείς να κάνεις μικρές τονωτικές ενέσεις στη διακόσμηση της κουζίνας, που θα καταφέρουν να αναδείξουν το χώρο και να τον κάνουν πολύ πιο ευχάριστο από ό,τι αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι!

Πώς; Ρίξε μια ματιά παρακάτω σε τρία “σωτήρια” tips που θα ανανεώσουν την κουζίνα σου σε χρόνο dt!

 

Διάλεξε μια εντυπωσιακή κουρτίνα

Κουζίνα χωρίς παράθυρο είναι σπάνιο φαινόμενο! Γι’ αυτό και θα είναι απαραίτητο να κρεμάσεις κάποια κουρτίνα, ένα στόρι ή ένα πανό, τα οποία θα αναδείξουν την αισθητική σου! Επομένως, θα χρειαστεί να καταλήξεις στο είδος του “σκίαστρου” που θα χρησιμοποιήσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου και έπειτα να επιλέξεις ένα φανταστικό ύφασμα ή φυσικό υλικό που θα “στολίσει” το παράθυρο και θα κάνει το χώρο κομψό και στιλάτο!

 

Δώσε έμφαση στα καθίσματα

Τα αντικείμενα που μπορείς να ελέγξεις είναι και εκείνα στα οποία χρειάζεται να δώσεις έμφαση! Για αυτό το λόγο, το τραπέζι και τα καθίσματά του μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν την εικόνα της κουζίνας σου! Και επειδή ένα τραπέζι μπορεί να είναι ελαφρώς ακριβό και ίσως χρειαστεί να καταλήξεις σε μια “ασφαλή” επιλογή, τα καθίσματα είναι εκείνα που θα σε βγάλουν… ασπροπρόσωπη! Διάλεξε, λοιπόν, τα πιο stylish σκαμπό ή πολύχρωμες καρέκλες, ώστε να τραβήξεις όλα τα βλέμματα εκεί!

 

Επένδυσε σε ένα stylish κιλίμι

Όλοι επιλέγουμε να στρώσουμε κάποιο είδος χαλιού ή στρωσιδιού στην κουζίνα μας, κυρίως για λειτουργικούς και χρηστικούς λόγους. Κάπως έτσι, όμως, έχουμε και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό interior design, διαλέγοντας αντί για την… κουρελού, ένα κιλίμι με προσωπικότητα και στυλ που θα δώσει ένταση και χαρακτήρα στην κατά τα άλλα “μουντή” κουζίνα!

Read More

And More