Xmas Dinner Aftermath: Πώς θα συνεφέρεις το σπίτι μετά το ρεβεγιόν σε έξι βήματα

Μπορεί να μην έχεις καμία όρεξη να ασχοληθείς με το σπίτι και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά το γιορτινό δείπνο, αλλά όπως και να το κάνουμε, ένα ρεβεγιόν μπορεί να αφήσει πίσω του συντρίμμια! Γι’ αυτό ας κάνουμε μια καταμέτρηση όσων ακολουθούν μιας τυπικής εορταστικής βραδιάς: πιάτα άπλυτα, κατσαρόλες και ταψιά γεμάτα φαγητό, σαλατιέρες με υπολείμματα, πιατέλες λερωμένες, χαρτοπετσέτες παντού, τραπεζομάντιλα λεκιασμένα από κρασί και εκατομμύρια ποτήρια στην σειρά! Ναι, ναι, κάπως έτσι είναι τα σπίτια όλων μας την επόμενη ημέρα! Πώς θα αποφύγεις, λοιπόν, τις πολύωρες τακτοποιήσεις και τον βαρύ καθαρισμό όλου αυτού του όγκου;

Βήμα πρώτο: ηρέμησε, δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου! Αφού πάρεις βαθιές ανάσες αντικρίζοντας τον πανικό που επικρατεί σε κάθε πιθανή γωνιά του σπιτιού, θα πρέπει -δυστυχώς- να ανασκουμπωθείς και να ξεκινήσεις το καθάρισμα! Εφόσον, λοιπόν, έχεις ξεπεράσει αυτό το στάδιο, ας πάμε παρακάτω για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσεις τα… μεθεόρτια!

Rule #1: Άδειασε το τραπέζι
Είναι το πιο εύκολο πράγμα ανάμεσα στα tasks που πρέπει να ακολουθήσεις! Ζήτησε την βοήθεια κάποιου (σύντροφος, μητέρα, φίλη) και ξεκινήστε να μεταφέρετε τα πάντα προς την κουζίνα. Σκουπίστε τα πιάτα από τα υπολείμματα, πετάξτε ό,τι άχρηστο υπάρχει και επαναφέρετε στην θέση τους αντικείμενα, όπως η αλατιέρα, η ψωμιέρα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρησιμοποιήσατε στο φαγητό. Το τραπέζι θα πρέπει να είναι σε θέση να σκουπιστεί, να γυαλιστεί και να μοιάζει του “κουτιού”!

Rule #2: Αποθήκευσε τα περισσεύματα
Πέρα από το γεγονός πως το φαγητό θα χαλάσει αν μείνει άλλο ένα λεπτό εκτός ψυγείου, με αυτό τον τρόπο θα ξεκαθαρίσεις τα σκεύη και τις κατσαρόλες και θα είσαι πλέον σε θέση να μπεις στην διαδικασία του πλυσίματος.

Rule #3: Βάλε στο νερό ό,τι έχει “δύσκολους” λεκέδες
Το γνωστό σε όλους “μούλιασμα” είναι απαραίτητο για όλα τα μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιήθηκαν, αφού υπολείμματα, όπως λίπη και απομεινάρια φαγητών είναι αρκετά δύσκολο να ξεκολλήσουν. Ξεκίνησε, λοιπόν, από εδώ για να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη αργότερα.

Rule #4: Πλύνε στο χέρι και φόρτωσε το πλυντήριο πιάτων
Αφού ξεμπέρδεψες με τα ταψιά και τις κατσαρόλες που προς το παρόν μουλιάζουν, ασχολήσου με τα πιάτα! Τοποθέτησε όσα χωρούν στο πλυντήριο και ξεκίνα να πλένεις ό,τι έχει ελαφρώς μεγαλύτερο όγκο ή απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή, όπως εύθραυστα ποτήρια ή γυάλινες σαλατιέρες.

Rule #5: Πλύνε το… βαρύ πυροβολικό
Τώρα ήρθε η στιγμή να ασχοληθείς με όλα εκείνα τα σκεύη που μουλιάζεις τόση ώρα. Το ξέρω ότι θέλεις να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις από το σπίτι, αλλά είναι ένα τελευταίο μεγάλο βήμα και το οφείλεις στον εαυτό σου να το κάνεις! Πολύ απλά, γιατί αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ!

Rule #6: Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα στην κουζίνα
Το μόνο σίγουρο είναι πως, μετά από τόσα νερά, σαπουνάδες και φαγητά, η κουζίνα σου θα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Με το σφουγγάρι σου, λοιπόν, κάνε ένα γρήγορο σαπούνισμα στους πάγκους και τους νεροχύτες, πέρασε από πάνω με το απορροφητικό πανί ώστε να στεγνώσεις τις σαπουνάδες και τέλος με μια στεγνή πετσέτα για να… γυαλίσουν οι επιφάνειες!

Voilà! Αν έχεις ακόμα όρεξη, είσαι έτοιμη για το επόμενο γιορτινό τραπέζι!

Read More

And More