Υπνοδωμάτιο: Ποιο χρώμα να διαλέξεις ανάλογα με το στυλ και την αισθητική σου

Υπνοδωμάτιο. Ο χώρος στον οποίο αποσύρεσαι. Το δωμάτιο που σε “αγκαλιάζει”. Το σημείο που σε ξεκουράζει. Το περιβάλλον που σε αναζωογονεί. Κοίτα πόσες διαφορετικές χρήσεις και ικανότητες έχει ένα δωμάτιο που μπορεί να έχεις παραμελήσει! Δεν είναι κάπως άδικο να μην επιμελείσαι επαρκώς την κρεβατοκάμαρά σου, όταν σου προσφέρει τόσες επιλογές; Γι’ αυτό και αξίζει τον κόπο να αρχίσεις να δίνεις βάση στον τρόπο που διακοσμείς και διαμορφώνεις το χώρο, ώστε να πετύχεις στο έπακρο μία από τις παραπάνω χρήσεις του! Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στα οποία πρέπει να εμβαθύνεις είναι η απόχρωση που θα χρησιμοποιήσεις. Άλλωστε, το χρώμα θα αποτελέσει το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προσθέσεις όλα τα υπόλοιπα στοιχεία! Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη απόχρωση για σένα;

Ίσως το πιο σημαντικό “μάθημα” που μπορούμε να πάρουμε για το interior design είναι πως δεν υπάρχουν περιορισμοί. That being said, ας αποδεχτούμε το γεγονός πως δεν υπάρχει “ιδανική” απόχρωση για κάθε χώρο, αλλά προσωπική προτίμηση! Και ενώ μπορεί το λευκό και οι τονικές διαβαθμίσεις του να θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες χρωματικές επιλογές για ένα υπνοδωμάτιο, ωστόσο η τελική απόφαση είναι δική σου! Επομένως, μπορείς ελεύθερα να επιλέξεις είτε τα θερμά (λευκό, κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί), είτε τα ψυχρά (πράσινο, μπλε, μοβ, μαύρο), ανάλογα με το στυλ και την αισθητική σου, αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιείς το δωμάτιό σου!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις ποιες θεωρούνται οι πλέον κατάλληλες χρωματικές επιλογές ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο!

Για sexy και ρομαντικό υπνοδωμάτιο

Αν θέλεις ο χώρος να αποπνέει ατμοσφαιρικότητα και… sexiness μπορείς να επιλέξεις από την παλέτα των ψυχρών χρωμάτων, αλλά με μία δόση από jewel tones και moody αποχρώσεων! Ανάμεσά τους, οι πιο επιτυχημένες θεωρούνται το λαδί, το βαθύ μοβ, το navy blue ή και το ανθρακί!

Για ήρεμο και χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο

Αν στόχος σου είναι να ξεκουράζεσαι και να χρησιμοποιείς το υπνοδωμάτιο ως το προσωπικό σου “καταφύγιο”, τότε καλό είναι να προτιμήσεις μεν τις ψυχρές αποχρώσεις, αλλά να στοχεύσεις στις περισσότερο παστέλ εκδοχές τους. Διάλεξε, λοιπόν, ένα γκρι με βάση το μπλε, ανοιχτόχρωμες παλ αποχρώσεις του πράσινου ή ακόμη και λευκό.

Για χαρούμενο και “γαλήνιο” υπνοδωμάτιο

Όταν θέλεις να περνάς χαλαρωτικό χρόνο στο υπνοδωμάτιό σου, αλλά χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται αυτή η χρήση αποκλειστικά με τον ύπνο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Για παράδειγμα, συνδύασε το βεραμάν με πιο γήινες αποχρώσεις, όπως το σαμπανιζέ. Στην ίδια κατηγορία μπορείς να εντάξεις και το ελαφρύ millennial pink με το hunter’s green! Γενικά, “παίξε” με τις πιο… αχνές τονικότητες των αγαπημένων στου χρωμάτων!

Για διαχρονικά κλασικό υπνοδωμάτιο

Αν θέλεις να κινηθείς σε πιο ασφαλείς… οδούς, τότε μπορείς να εμπιστευτείς τη δύναμη της διαχρονικότητας. Αυτό σημαίνει πως θα αποφύγεις τις έντονες εναλλαγές και θα στοχεύσεις στις neutral αποχρώσεις, όπως της άμμου και της ώχρας ή ακόμη και ενός light baby blue, αλλά και το ταίριασμα πολλαπλών neutral χρωμάτων, που θα δημιουργήσουν και layering!

Read More

And More