Snug collection: Αυτή η μπρουταλιστική σειρά κηροπήγιων θα σε σαγηνεύσει

“Πρέπει να είμαι φτιαγμένη από πέτρα. Είναι καλό πράγμα να είσαι από πέτρα” ακούγεται στο βίντεο για την παρουσίαση της νέας εντυπωσιακής συλλογής κηροπήγιων Snug. Η έμπνευση και η υλοποίηση της σειράς πέτρινων κηροπήγιων ανήκει στην designer Sanna Völker και πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ατμοσφαιρική δουλειά, παρά τον αρκετά σύγχρονο χαρακτήρα της! Τα κηροπήγια Snug κατασκευάζονται στο χέρι από λιθοκτίστες που τηρούν την οικογενειακή παράδοση γενεών στο χτίσιμο πέτρας, με τις επιχειρήσεις τους να χρονολογούνται από το 1880. Όλα τα κομμάτια της συλλογής κατασκευάζονται από απομεινάρια φυσικών πετρωμάτων που μπορεί να είναι ακόμη και 500 εκατομμυρίων ετών, ενώ η σχεδιάστρια είναι εκείνη που τα επιλέγει ένα-ένα από ένα χωριό της Βαρκελώνης.

Το μικρό και σχεδόν “οικογενειακό” project της Sanna Völker είναι αφιερωμένο στις τοπικές τέχνες και τους τεχνίτες, τα ποιοτικά υλικά και την συναισθηματική αξία τους, μιας και η ουσία κάθε προϊόντος της σειράς έγκειται στο ίδιο το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Μέσα από τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό της Völker, τα μπρουταλιστικά κηροπήγιά της αφηγούνται την ιστορία της πέτρας από την οποία προέρχονται. Άλλωστε, κάθε πέτρωμα δημιουργείται και μεταλλάσσεται μέσα από τον χρόνο, τις ηπείρους, τους ωκεανούς και τους σεισμούς. Έτσι, μέσω των στρωμάτων τους και των αλλοιώσεών τους, αποκτούν την μοναδικότητά τους, η οποία “αιχμαλωτίζεται” στα σχέδια της συλλογής Snug!

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Read More

And More