The Student Hotel Barcelona: Μία φοιτητική “εστία” που δεν μοιάζει με καμία άλλη στον κόσμο!

Είχες φανταστεί ποτέ πως μια φοιτητική εστία θα μπορούσε να είναι πολυτελής; Στιλάτη; Να ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης; Κατά πάσα πιθανότητα όχι, και για αυτό το λόγο ακριβώς θα εντυπωσιαστείς τόσο πολύ βλέποντας το The Student Hotel Barcelona που σχεδιάστηκε από το ισπανικό creative agency Masquespacio! Ok, μπορεί να μην πρόκειται για την τυπική φοιτητική “πολυκατοικία” που έχεις στο μυαλό σου, ωστόσο οι εγκαταστάσεις προορίζονται για χρήση μόνο από φοιτητές και όχι μονάχα για διαμονή, αλλά και για επαγγελματική συστέγαση, μιας και αποτελεί ένα είδος συμβιωτικού/συνεργατικού υβριδίου! Ο super stylish χώρος είναι διάσπαρτος από την αισθητική που χαρακτηρίζει σταθερά το δημιουργικό γραφείο από τη Βαλένθια και αποτελεί μια μικρή ωδή στην εντυπωσιακή “μορφολογία” των 80s!

Το The Student Hotel της Βαρκελώνης είναι μία πρωτοβουλία των ολλανδικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που δημιούργησε όλα τα παραρτήματα σε διάφορες πόλεις του κόσμου και απασχολεί δύο φοιτητικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Marima και Poble Sec της καταλανικής πρωτεύουσας! Το Marina Campus στεγάζεται σε ένα κτίριο 21.000 τ.μ. και περιλαμβάνει συνολικά 500 υπνοδωμάτια, αλλά και πολλαπλούς κοινόχρηστους χώρους, όπως δωμάτια μελέτης, lounge χαλάρωσης, αίθουσες gaming, πισίνες και πολλές ακόμη παροχές ψυχαγωγίας.

Το studio Masquespacio που ανέλαβε να σχεδιάσει όλους τους κοινούς χώρους των δύο εστιών, στηρίχθηκε στην πρακτική που γνωρίζει πολύ καλά και “στρατολόγησε” τοπικούς τεχνίτες, αλλά και τοπικές πρώτες ύλες για να ολοκληρώσει το μοναδικό project, ενώ ακολούθησε μια από τις πιο “ζωντανές” και φρέσκες χρωματικές παλέτες που έχεις δει ποτέ! Στο design που εμπνεύστηκαν οι σχεδιαστές μπορείς να εντοπίσεις μια σειρά από διαφορετικές επιρροές, με το Memphis style να συναντά με τα vintage 70s και το industrial look, καταλήγοντας σε ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα!

Το εκλεπτυσμένο στυλ που προωθείται σε κάθε πιθανή γωνιά του The Student Hotel Barcelona καταφέρνει να χρησιμοποιήσει υλικά, χρώματα και υφές φαινομενικά ασύνδετες και να τις συνενώσει με την προσωπική “παιχνιδιάρικη” οπτική του design studio πάνω στην κομψότητα! Κάθε διακοσμητική λεπτομέρεια και οποιαδήποτε visual πινελιά του χώρου έχει τοποθετηθεί στη θέση της με στόχο να εμπνεύσει τους φοιτητές, να ταιριάξει στο “ελεύθερο” πνεύμα τους και να προωθήσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά τους!

Read More

And More