Το studio Nendo ξανασχεδιάζει την παραδοσιακή… φωλιά του κούκου!

Ένα από τα πιο επιτυχημένα design γραφείο παγκοσμίως, που έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα ιαπωνικά σύνορα και να συμπεριληφθεί στα πιο επιδραστικά σχεδιαστικά γραφεία διεθνώς, το διάσημο (και πολύ αγαπημένο) studio Nendo μόλις κυκλοφόρησε μία νέα σειρά ρολογιών, που… δεν θα βλέπεις την ώρα να τα γνωρίσεις! Βλέπεις, η σχεδιαστική ομάδα του Nendo αποφάσισε να επανεφεύρει το γνωστό ρολόι με τον κούκο, για λογαριασμό του ιαπωνικού brand Lemnos, το οποίο ειδικεύεται στα σύγχρονα ρολόγια με minimal design. Για το σκοπό αυτό, το Nendo εμπνεύστηκε από τον παραδοσιακό… κούκο και δημιούργησε τρεις εναλλακτικές contemporary εκδοχές του, που ανταποκρίνονται στο ιδιαίτερα αφαιρετικό στυλ του studio!

Φτιαγμένα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, επενδυμένα με λευκό χρώμα και με καθαρές γεωμετρικές γραμμές, τα τρία νέα ρολόγια καταφέρνουν να αποτελέσουν τη σύγχρονη μετάφραση του σχεδίου που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.

Τι κάνει, όμως, του συγκεκριμένους κούκους να ξεχωρίζουν; Φυσικά, η πρωτοτυπία που ενσωματώνεται στο σχεδιασμό τους. Βλέπεις, το πρώτο σχέδιο είναι κατασκευασμένο με τρόπο που να του επιτρέπει να μετατρέπεται σε… βιβλιοστάτη. Απλώς επιμηκύνοντας την μία άκρη του, δημιουργείται χώρος που μπορεί να “φιλοξενήσει” μερικά βιβλία. Το δεύτερο σχέδιο ρολογιού, όμως, είναι ακόμη πιο καινοτόμο, μιας και το design studio αποφάσισε να ανατρέψει τις ισορροπίες και να το στηρίξει… στην οροφή του! Έτσι, έχουμε μία αναποδογυρισμένη φωλιά του κούκου! Τέλος, το τρίτο σχέδιο μοιάζει να… ξεπηδά μέσα από έναν ξύλινο κύβο, αφού το “σπιτάκι” του κούκου έχει σκαλιστεί πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα!

Read More

And More