Swirl: Η νέα συλλογή διακοσμητικών του Tom Dixon έχει… μυστική συνταγή

Ο Tom Dixon, ένας από τους κορυφαίους (και προσωπικά αγαπημένους μου) Βρετανούς σχεδιαστές είναι υπεύθυνος για άλλη μία καινοτομία στον χώρο του product design, αφού στο πλαίσιο της φετινής διεθνούς έκθεσης Maison&Objet στο Παρίσι, παρουσίασε μία νέα συλλογή διακοσμητικών. Και όχι, δεν είναι το ίδιο το λανσάρισμα που καθιστά την σειρά του Dixon πρωτοποριακή, αλλά το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα ολοκαίνουρια προϊόντα του! Βλέπεις, ο βιομηχανικός σχεδιαστής εφηύρε ένα “μυστικό” υλικό που θυμίζει πολύ το 3D μαρμάρινο χαρτί, ενώ στην πραγματικότητα έχει τις ιδιότητες της πέτρας! Και με αυτό δημιούργησε διάφορα αντικείμενα, όπως κηροπήγια, βάζα, βιβλιοστάτες και μανουάλια.

Ο Dixon δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής την “συνταγή” του νέου υλικού του, ωστόσο φαίνεται πως η σύστασή του περιέχει απόβλητα και σκόνη που προέρχονται από την βιομηχανία του μαρμάρου. Έπειτα, η μαρμαρόσκονη αναμειγνύεται με χρώματα, ώστε να αποκτήσει αυτές τις έντονες αποχρώσεις και ρητίνη, για να παρασκευαστεί τελικά το πετρώδες υλικό από το οποίο σμιλεύονται τα διακοσμητικά της συλλογής Swirl.

Το studio του Tom Dixon περιγράφει τα νέα προϊόντα του ως “μη αμελητέα σε βάρος, λεία στην υφή και τολμηρά σε pattern”, ενώ καθένα από τα αντικείμενα διαθέτει μοναδικούς χρωματισμούς και σχηματισμούς στην μορφή του. Η συλλογή Swirl αποτελείται από τρία διαφορετικά κηροπήγια και δύο μανουάλια σε διάφορες γεωμετρικές φόρμες, ενώ περιλαμβάνει μια σειρά από βιβλιοστάτες σε διάφορα σχήματα, καθώς και γλυπτά βάζα.

Read More

And More