Site icon TLIFE

Switchback House: Η πολυτελής μονοκατοικία στο Σαν Φρανσίσκο που σχεδιάστηκε από δύο αρχιτέκτονες για την οικογένειά τους

Αν αναρωτιέσαι πώς μπορεί να είναι τα σπίτια των κορυφαίων αρχιτεκτόνων του κόσμου, ειδικά όταν έχεις την ευκαιρία να δεις πώς είναι οι κατοικίες που σχεδιάζουν για τον υπόλοιπο κόσμο, τότε αυτή είναι η ευκαιρία σου! Γιατί το Switchback House είναι η lofty μονοκατοικία που σχεδίασαν για την οικογένειά τους οι αρχιτέκτονες Edmonds + Lee του ομώνυμου studio στο Σαν Φρανσίσκο!

Το ζευγάρι που ζει και εργάζεται στο μαγευτικό Σαν Φρανσίσκο και κατέχει την απαραίτητη γνώση της κατασκευαστικής κουλτούρας της περιοχής, αποφάσισε να δημιουργήσει αυτή την εκπληκτική κατοικία με βάση τις προσωπικές ανάγκες της οικογένειάς τους, αλλά και με όλα τα χαρακτηριστικά που «ονοματίζουν» τη φήμη τους ως ένα από τα καλύτερα και πιο εμπνευσμένα δίδυμα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής κοινότητας. Χωρίζοντας το αρχικό κτίσμα σε δύο ξεχωριστές μονάδες, το ένα επίπεδο του σπιτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα μεμονωμένο διαμέρισμα, αλλά ανά πάσα στιγμή να ενωθεί ξανά με τον υπόλοιπο χώρο σε ένα ενιαίο σύνολο.

Έχοντας την εξειδίκευση και την εμπειρία, οι δύο σχεδιαστές αποφάσισαν να μειώσουν το κόστος παραγωγής της μονοκατοικίας, δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία του interior design, ενώ τοποθέτησαν τους κοινόχρηστους χώρους στο επάνω επίπεδο του κτιρίου και διατήρησαν τα υπνοδωμάτια και τους ιδιωτικούς χώρους στο ισόγειο. Παράλληλα, χρησιμοποίησαν τα χαρακτηριστικά στοιχεία του loft σχεδιασμού, χωρίς να αφαιρέσουν καθόλου από τον οικογενειακό και easy living χαρακτήρα που τόσο αγαπούν στις γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο! Η urban αισθητική είναι διάχυτη τόσο στην εξωτερική, όσο και στην εσωτερική όψη του Switchback House, ενώ την ίδια στιγμή πρόκειται για μια πολυτελή οικογενειακή μονοκατοικία, χωρίς να έχει δοθεί τεράστια έμφαση και βάρος στις πολυδάπανες προσθήκες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις το industrial οικογενειακό σπίτι των αρχιτεκτόνων Edmonds + Lee και να θαυμάσεις τον ευρηματικό χαρακτήρα του σχεδιασμού του!

Οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν κατασκευαστεί με open plan διάταξη, ενώ το ξύλο παίζει κυρίαρχο ρόλο στο interior design.

Το σαλόνι και η τραπεζαρία που βρίσκονται στο δεύτερο όροφο του σπιτιού διαθέτουν μοναδική θέα στο μαγευτικό Σαν Φρανσίσκο.

Οι εκτεταμένες τζαμαρίες και ο έξυπνος σχεδιασμός δίνουν στη μονοκατοικία την ευκαιρία να χρησιμοποιεί το φυσικό φως ως βασικό διακοσμητικό στοιχείο και να το εντάσσει στο σχεδιασμό της.

Η κουζίνα είναι «ανοιχτή» στον υπόλοιπο χώρο, αλλά ταυτόχρονα είναι υπερυψωμένη δημιουργώντας ένα φυσικό διαχωρισμό του δωματίου.

Η κατάμαυρη ματ κουζίνα «δένει» εκπληκτικά με το minimal ξύλινο περιβάλλον της, ενώ διαθέτει και δικό της μπαλκόνι με εξωτερικό lounge.

Το master υπνοδωμάτιο μοιάζει να βρίσκεται σε φυσική συνέχεια με το εξωτερικό περιβάλλον και τη βεράντα του, χάρη στην πελώρια τζαμαρία του.

Ο minimal βιομηχανικός σχεδιασμός είναι διάχυτος και στο κατάλευκο και λιτό υπνοδωμάτιο, που «παίζει» με το φυσικό φως ως διακοσμητικό στοιχείο.

Το en suite μπάνιο της κρεβατοκάμαρας κρατάει όλα τα στοιχεία του αφαιρετικού χαρακτήρα του σπιτιού, με το ξύλο και τη λευκή πορσελάνη να κυριαρχούν στο χώρο.

Το εξωτερικό lounge του σπιτιού είναι δομημένο σαν αστικός κήπος, παρέχοντας ιδιωτικότητα στους ιδιοκτήτες, αλλά και αέρα ελευθερίας την ίδια στιγμή.

© 2024 tlife.gr