Τα πιο εντυπωσιακά και εκκεντρικά δέντρα που είδαμε σε όλο τον κόσμο!

Από τις αρχές του μήνα, ίσως και λίγο νωρίτερα, τα δέντρα όλου του κόσμου έχουν αρχίσει να… φοράνε τα “καλά” τους και να υποδέχονται τα Χριστούγεννα με χαρά και ενθουσιασμό! Και εκεί που άλλοι προμηθεύονται ένα τεχνητό ή ακόμη και φυσικό δέντρο και το πλουμίζουν με λαμπιόνια, μπάλες, γιρλάντες και στολίδια, κάποιοι άλλοι εμπνέονται από το πνεύμα των γιορτών για να δημιουργήσουν καινοτόμα installations, τα οποία αποτυπώνουν το μεγαλείο του σύγχρονου design! Καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, product και interior designers από κάθε γωνιά της γης, έβαλαν σε λειτουργία και φέτος την απύθμενη φαντασία τους, αλλά και τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, για να δημιουργήσουν “έλατα”-έργα τέχνης, ιδανικά για να κοσμήσουν κεντρικά σημεία των μεγαλύτερων μητροπόλεων, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν με τον τρόπο τους ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης!

Δέντρα από… τόνους μετάλλου, στολισμένα με φαντασμαγορικά neon lights, φτιαγμένα εξολοκλήρου από πλαστελίνη (ναι, καλά διάβασες, είναι πλαστελίνη) ή και με καρτουνίστικες μορφές, εκκεντρικά και μεγαλειώδη, προσιτά και συγκινητικά, όλα τους είναι υπέροχα! Για αυτό και το σημερινό θέμα είναι αφιερωμένο σε όλες τις περιπτώσεις που “έκλεψαν” την παράσταση και δημιούργησαν τις μεγαλύτερες και καλύτερες εντυπώσεις!

Δες παρακάτω ποια είναι τα πιο extravagant και εντυπωσιακά δέντρα που στολίστηκαν στον κόμσο!

 

Connaught Hotel στο Λονδίνο

Φιλοτεχνημένο από την καλλιτέχνιδα Tracey Emin, αυτό το “συμβατικό” χριστουγεννιάτικο έλατο που έχει τοποθετηθεί έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο έχει διακοσμηθεί με αμέτρητα μοβ neon lights τα οποία δημιουργήθηκαν με typography ανθρώπινου γραφικού χαρακτήρα. Οι λέξεις από neon lights “απαγγέλλουν” συνολικά ποιήματα για την αγάπη!

 

Μουσείο V&A στο Λονδίνο

Το δέντρο που “τραγουδάει” δημιουργήθηκε για να κοσμήσει το μουσείο σύγχρονης τέχνης Victoria and Albert του Λονδίνου από τη σκηνογράφο Es Devlin και αποτελείται από οπτικοακουστικά “κάλαντα” που χρησιμοποιούν χιλιάδες λέξεις γραμμένες από το κοινό, οι οποίες μέσα από έναν ειδικό αλγόριθμο μετατρέπονται σε 25.000.000 λέξεις!

 

Βασιλικοί Κήποι του Λονδίνου και Παλάτι Belvedere στη Βιέννη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Hello Wood από την Ουγγαρία κατασκεύασε δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα που αποτελούνται από 400 έλκηθρα το καθένα! Τα δέντρα μπορούν έπειτα να αποσυναρμολογηθούν και να δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από καύσιμα ξύλα κατά τους παγερούς μήνες του χειμώνα.

 

Granary Square στο King’s Cross

Αυτό το δέντρο που δημιουργήθηκε πάνω στις βάσεις των σχεδίων cartoon από τους καλλιτέχνες Joanne Tatham και Tom O’Sullivan είναι φτιαγμένο από πολύχρωμα φώτα και ευφάνταστους κώνους.

 

Sanderson Hotel στο Λονδίνο

400 μπάρες πολύχρωμης πλαστελίνης χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί αυτό το εκκεντρικό δέντρο από τον καλλιτέχνη Gary Card, ο οποίος εμπνεύστηκε από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

 

Upper House Hotel στο Hong Kong

Γυάλινα φυσητά στοιχεία που συνδέονται μεταξύ τους με σαμπανιζέ μπρούτζινα μέταλλα δημιουργούν αυτό το ιδιαίτερα εντυπωσιακό δέντρο, που κατασκευάστηκε από το design studio Yabu Pushelberg.

Read More