Site icon TLIFE

The Charm Townhouse: Πώς ένα διατηρητέο σπίτι στο Τελ Αβίβ γίνεται η επιτομή του σύγχρονου design

Σε μία από τις διατηρητέες και πλέον πιο hip γειτονιές του Τελ Αβίβ, στο ιστορικό Neve Tzedek, βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα και πολυτελή σπίτια της μητρόπολης του Ισραήλ! Το εκπληκτικό The Charm Townhouse, όπως αποκαλείται, έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία δύο κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων, των MGA | Meirav Galan Architect και Urbany | Shai Fogel Architect, τα οποία κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την πρόσοψη του κτιρίου που χρονολογείται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, δίνοντας ωστόσο τις απαραίτητες δόσεις contemporary design, τόσο στο εσωτερικό της κατοικίας, όσο και στις πλαϊνές και πίσω πλευρές της.

Με έκταση που φτάνει τα 320 τ.μ. και ενώ η μονοκατοικία εκτείνεται σε τρεις ορόφους και ένα υπόγειο, τα βασικά εξωτερικά στοιχεία του έχουν παραμείνει άθικτα με καίριες επισκευαστικές κινήσεις, ώστε να ταιριάζει στον περιβάλλοντα χώρο και πάντα σύμφωνα με τους κανόνες συντήρησης ιστορικών περιοχών. Παρ’ όλα αυτά, στο interior design το σκηνικό αλλάζει με την… καλημέρα! Αφού η είσοδος του σπιτιού μεταποιήθηκε, ώστε να φτάνει με την οροφή της μονοκατοικίας (η μόνη σύγχρονη παρέμβαση στο exterior), από εκεί και πέρα ακολουθούν μερικά σκαλιά που οδηγούν απευθείας στον πρώτο open plan όροφο, όπου βρίσκεται ο σαλόνι, η κουζίνα και η τραπεζαρία. Με μια neutral παλέτα να επενδύει το σύνολο του σπιτιού, οι μόνες χρωματικές προσθήκες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι οι ζεστές αποχρώσεις του μωβ και του πράσινου για να ταιριάζουν με τα stylish έπιπλα και τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, ενώ το σκουρόχρωμο ξύλο καρυδιάς και η φυσική πέτρα παίζουν κυρίαρχο ρόλο σε όλους τους χώρους.

Στο δεύτερο όροφο του σπιτιού “φιλοξενούνται” δύο παιδικά υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και η master κρεβατοκάμαρα με προσωπικό μπάνιο, τουαλέτα και γραφείο. Ο τρίτος και τελευταίος όροφος αποτελείται από έναν ξενώνα με δική του ταράτσα που “βλέπει” ανεμπόδιστα στη θάλασσα! Οι σκάλες που ενώνουν τα τρία πατώματα της μονοκατοικίας είναι αποστασιοποιημένες από τους τοίχους και επενδυμένες με μεταλλικό “πλέγμα”. Ταυτόχρονα, σε… συνεργασία με τις μεγάλες τζαμαρίες που βρίσκονται σε κάθε όροφο και “λούζουν” όλους τους χώρους με φως, το ειδικό πλέγμα αφήνει τη λάμψη να διαχέεται παντού, δημιουργώντας μοναδικά εφέ! Φυσικά, το οίκημα ολοκληρώνεται από τον κήπο που εκτείνεται στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου έχει δημιουργηθεί και μία “δροσιστική” πισίνα!

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να δεις πώς μοιάζει το The Charm Townhouse!

Η minimal είσοδος του σπιτιού είναι επενδυμένη με ξύλο καρυδιάς και βιομηχανικό μπετόν και οδηγεί απευθείας στο σαλόνι.

Στο καθιστικό της μονοκατοικίας, οι urban πινελιές συνδυάζονται με ένα διακριτικό hygge στυλ, ενώ παραδοσιακά στοιχεία εντοπίζονται στην πέτρα που πλαισιώνει την τηλεόραση.

Η ενιαία κουζίνα κοσμείται από μαρμαρένια νησίδα, χωρίζοντας έτσι την έκτασή της για την τραπεζαρία που διακοσμήθηκε σε Danish design αισθητική.

Το master υπνοδωμάτιο ακολουθεί τις χρωματικές εντάσεις των κοινόχρηστων χώρων, με το ατμοσφαιρικό μωβ να δίνει ηρεμία και ζεστασιά.

Ένα από τα παιδικά δωμάτια, όπου τα patterns παίρνουν το… λόγο, ενώ η minimal διάθεση παραμένει δυναμική και εδώ.

Ο ξενώνας που εκτείνεται στον τρίτο όροφο του σπιτιού περιλαμβάνει περισσότερα folklore στοιχεία, με τις contemporary stylish νότες να μην λείπουν ούτε από εδώ.

Οι περίτεχνες σκάλες του σπιτιού που ενώνουν με μοναδικό τρόπο τους τρεις ορόφους του.

Το σούπερ στιλάτο master μπάνιο της μονοκατοικίας κυριαρχείται από το λευκό μάρμαρο και το ξύλο καρυδιάς.

Νυχτερινή λήψη της ειδυλλιακής πισίνας που βρίσκεται στον “κρυφό” κήπο του σπιτιού.

© 2024 tlife.gr