Casa Bambu: Μία καινοτόμα μονοκατοικία στη Βραζιλία που “κόβει” την ανάσα

Casa Bambu: Μία καινοτόμα μονοκατοικία στη Βραζιλία που “κόβει” την ανάσα | tlife.gr

Λίγες φορές μια κατοικία δηλώνει στο όνομά της κυριολεκτικά στην εμφάνιση και τον τρόπο κατασκευής της και αυτή είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις. Ονομάζεται Casa Bambu και είναι φτιαγμένη από -τι άλλο;- μπαμπού! Και αυτό, άλλωστε, είναι το στοιχείο που την καθιστά iconic! Η πολυτελής μονοκατοικία σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Vilela Florez και βρίσκεται στην Pipa Beach της Βραζιλίας. Μάλιστα, το έργο της ανέγερσης του εκπληκτικού κτιρίου ολοκληρώθηκε σε μόλις 10 μήνες, σύμφωνα με το αίτημα των ιδιοκτητών του, κάνοντας το project ακόμη πιο μοναδικό!

“Οι ιδιοκτήτες της Casa Bambu, ένα ζευγάρι που περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε ένα ιστιοφόρο, κάνοντας το γύρω των μεσογειακών νησιών, ζήτησαν να σχεδιάσουμε ένα σπίτι εντός ενός συγκροτήματος κατοικιών στο βορειοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας” εξηγούν οι σχεδιαστές Mariana Vilela and Daniel F Flórez. Μάλιστα, τα μοναδικά αιτήματα των πελατών ήταν η κατασκευή να ολοκληρωθεί σε διάστημα 10 μηνών και να μην ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο budget που ήταν διατεθειμένοι να δώσουν. Από εκεί και πέρα, τα πάντα ήταν “ανοιχτά” για τους designers που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία βασική τσιμεντένια πρόσοψη σε μαύρη απόχρωση, την οποία επένδυσαν στη συνέχεια με σωλήνες μπαμπού σε chevron σχηματισμό! Το αποτέλεσμα; Μαγικό! Ωστόσο, ο πρωταρχικός παράγοντας για τον οποίο επιλέχθηκε το μπαμπού ως κεντρικό κατασκευαστικό υλικό, και μάλιστα στη συγκεκριμένη σύνθεση, είναι η δημιουργία σκίασης στην πρόσοψη του σπιτιού, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως θερμομονωτική μέθοδος για το οίκημα!

Στο εσωτερικό της Casa Bambu, το λευκό έχει χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός άξονας τόσο για αισθητικούς, όσο και για μονωτικούς λόγους, καλύπτοντας τους τοίχους και τις οροφές εξολοκλήρου! Τα τρία υπνοδωμάτια με en suite μπάνια βρίσκονται σε πλήρη διάταξη μεταξύ τους και διαθέτουν όλα δεύτερο επίπεδο που θυμίζει loft, τονίζοντας το εξαιρετικό design που έχει επιλεχθεί για τη μονοκατοικία! Πελώριες τζαμαρίες κοσμούν μεγάλο μέρος κάθε δωματίου, που τα ενώνουν με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Μάλιστα, οι εξωτερικοί χώροι είναι εκείνοι που θεωρούνται ως βασικοί κοινόχρηστοι, μιας και οι ένοικοι σκοπεύουν να χρησιμοποιούν το νέο σπίτι τους κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Γι’ αυτό και έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στον εξωτερικό σχεδιασμό, με τα πορτογαλικού τύπου μονοπάτια να έχουν στρωθεί με μωσαϊκό και να τραβούν τα βλέμματα, αλλά και την οροφή-σκίαστρο να έχει κατασκευαστεί από κλαδιά ευκαλύπτου. Εκεί έχει τοποθετηθεί και το κεντρικό lounge με την ονειρική αιώρα και τις Papasan πολυθρόνες. Ταυτόχρονα, μια εξωτερική κουζίνα και η τραπεζαρία “στεγάζονται” στον κήπο, ενώ μπροστά τους απλώνονται η ειδυλλιακή πισίνα και το καταπράσινο γρασίδι!

READ more