Μαύρο: Βάλε μερικές πινελιές στο σπίτι σου

Ίσως ανήκεις σε εκείνες τις γυναίκες που στην εφηβεία τους πέρασαν τη φάση που ήθελαν να βάψουν το δωμάτιό τους μαύρο, ίσως και όχι. Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για αυτό. Το μαύρο είναι ένα σκοτεινό χρώμα και δεν ενδείκνυται για υπερβολές σε ένα χώρο, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να σε ρίξει. Σήμερα θα μιλήσουμε για μικρές δόσεις, για το “τόσο όσο”. Μαύρες επιφάνειες ή μαύρες λεπτομέρειες που θα δώσουν στο σπίτι σου αυτό το κάτι από την κομψότητα και τη δυναμική που το διακρίνει. 

Όπως καταλαβαίνεις, συνυπάρχει υπέροχα με το λευκό μάρμαρο. Με το λευκό γενικότερα. Η γνωστή και διαχρονική μαγεία των αντιθέσεων, που ταιριάζουν υπέροχα στην κουζίνα σου. Το μαύρο δίνει τη σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή που κάθε σπίτι χρειάζεται σήμερα. 

 

Η έντασή του είναι ιδανική για έντονο κοντράστ και αυτό πρέπει να εκμεταλλευθείς. Την ευκολία του επίσης να ταιριάζει παντού και πάντα. Οπότε χρησιμοποίησέ το για να δώσεις το απαραίτητο twist. Μερικά μαξιλάρια, κεριά, διακοσμητικά. Τα κάδρα είναι επίσης μια πολύ ωραία ιδέα σε έναν άδειο τοίχο που πραγματικά θα τον μεταμορφώσουν -ό,τι χρώμα και να έχει. 

 

Αν το αγαπάς ιδιαίτερα και ανήκεις στις πιο τολμηρές του είδους, μπορείς να βάψεις έναν ολόκληρο τοίχο ή τα έπιπλά σου να είναι μαύρα. Φρόντισε βεβαίως το υπόλοιπο χρώμα να κινείται σε πιο φωτεινούς τόνους για να μην “βαρύνει”. 

Σημείωσε ότι “ζευγαρώνει” υπέροχα με τις ψυχρές αποχρώσεις των χρωμάτων. Ταιριάζει με όλα, αλλά “εκφράζεται” υπέροχα και δίνει όλη του τη δυναμική όταν συνυπάρχει με κάτι ψυχρό. Ροζ, μοβ, μπλε, πράσινο…

Μην παραλείψω να σου θυμίσω να προσθέσεις και μερικές μεταλλικές λεπτομέρειες που θα απογειώσουν τα διακοσμητικά σου αποτελέσματα. Ασημί ή χρυσό; Αυτό θα το αποφασίσει το γούστο σου και οι τόνοι που έχεις αποφασίσει να κινηθείς. 

Θα παρατηρήσεις πάντως ότι το μαύρο δίνει μια ενδιαφέρουσα ένταση στο χώρο, μια δυναμική που ξεχωρίζει. Και φυσικά, θα επανέλθω άμεσα με την απόλυτη συνύπαρξη άσπρου – μαύρου. 

Stay tuned! 

 

And More