Βλέπεις αυτό το εντυπωσιακό minimal βάζο; Είναι πολλά περισσότερα απ’ ό,τι νομίζεις!

Ζούμε αδιαμφισβήτητα την εποχή της πολυχρηστικότητας και της καινοτομίας στον χώρο του design. Εννοώ, πως σπάνια συναντάμε πλέον ένα διακοσμητικό αντικείμενο που να υπάρχει μόνο για τον διακοσμητικό ρόλο του, αφού συνήθως εμπεριέχει και μια σημαντική χρηστική λειτουργία. Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, εντάσσεται και το Firevase, ένα εντυπωσιακό και minimal βάζο για τα άνθη και τα φυτά εσωτερικού χώρου, το οποίο ωστόσο είναι πολλά περισσότερα από ένα αξεσουάρ σπιτιού! Βλέπεις, όπως φανερώνει και το όνομά του, το εν λόγω βάζο λειτουργεί και ως… πυροσβεστήρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης! Μάλιστα, στην πραγματικότητα πρόκειται καταρχάς για έναν πυροσβεστήρα που “καμουφλάρεται” ως βάζο και δημιουργήθηκε από θυγατρική εταιρία της Samsung!

Το δοχείο που μοιάζει με ένα απλό κόκκινο διάφανο βάζο, περιέχει την υγρή ουσία της πυρόσβεσης, χωρίς να γίνεται αντιληπτό, αφού ο παρατηρητής θεωρεί προς πρόκειται για νερό. Ωστόσο, στο κέντρο του βάζου υπάρχει ένα δεύτερο layer που είναι το πραγματικό βάζο για τα άνθη. Πώς λειτουργεί; Σε περίπτωση πυρκαγιάς, ρίχνοντας το βάζο πάνω στις φλόγες εκλύεται το υλικό το οποίο ψύχεται και καταστέλλει το οξυγόνο, αποδυναμώνοντας έτσι την φωτιά.

Το project σχεδιάστηκε ως μέρος καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ενός πυροσβεστήρα στην καθημερινότητά του.

Read More

And More