Warrion One Yoga Studio: Οι πολυτελείς εγκαταστάσεις ενός μινιμαλιστικού studio για yoga

Όποια έχει παρακολουθήσει έστω και μία συνεδρία yoga στη ζωή της, τότε πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται την σημασία ενός αρμονικού και χαλαρωτικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο εξασκείται το μάθημα, που να βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και τον διαλογισμό. Γι’ αυτό και ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά σε αυτό το υποδειγματικό studio για yoga στη Μελβούρνη θα σε στείλει μονομιάς σε κατάσταση νιρβάνα, απλά και μόνο κοιτάζοντάς το! Ο λόγος για το Warrior One yoga studio στο παραθαλάσσιο αυστραλέζικο προάστιο Mordialloc, το οποίο ολοκλήρωσε τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του με τη βοήθεια του GOLDEN design studio!

Το σχεδιαστικό γραφείο επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στη δημιουργία ενός χώρου “οργανικού”, που θα διεγείρει τις αισθήσεις των επισκεπτών, ενώ ταυτόχρονα να ενσωματώνει στην εικόνα του τα φυσικά στοιχεία του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Κάπως έτσι, η χρωματική παλέτα, οι φόρμες και τα υλικά που επιλέχθηκαν για να ολοκληρώσουν τον interior σχεδιασμό ακολουθούν τους κανόνες που θέτει η παραθαλάσσια τοποθεσία και ο ωκεανός δίπλα της.

Με έμφαση στην ολιστική θεραπεία σώματος και νου, το Warrior One yoga studio θέλησε να εγκατασταθεί σε έναν χώρο ήρεμο, “ειρηνικό” και φιλόξενο, που προσκαλεί τους επισκέπτες και μαθητευόμενους να χαλαρώσουν και να εισαχθούν με ευκολία στην εξάσκηση της yoga. Γι’ αυτό και η πέτρα, η ψάθα, το ξύλο και το τσιμέντο είναι τα κυρίαρχα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν τόσο στους κοινόχρηστους χώρους υποδοχής, όσο και στις δύο minimal αίθουσες εκμάθησης. Μοναδική “παρασπονδία” στη συνολική εικόνα αποτελεί το δυναμικό μπάνιο που έχει επενδυθεί με ροζ μάρμαρο, ξύλινους πάγκους και μπρούτζινες λεπτομέρειες, δημιουργώντας μια ενεργειακή εναλλαγή με τους πιο γήινους τόνους του υπόλοιπου studio.

Read More

And More