Πες buba… και θα νιώσεις καλύτερα!

Ένα “ουφ!” και ένα “αχ!” καραδοκεί. Το “Καλημέρα” μου λαμβάνει αλλούτερες απαντήσεις και γκριμάτσες. Το κατανοώ. Ψάχνω μέσα μου το σωστό. Το δικό μου σωστό. Να χαμογελάσω προκαλώντας μια επανάσταση στο εσωτερικό μου γίγνεσθαι κινδυνεύοντας να φανώ εκτός τόπου ή να κατρακυλήσω στην κατάθλιψη κινδυνεύοντας να παραδοθώ στην ακινησία; Χρειάζομαι ένα ποτό… Με την Κέλλυ. Η Κέλλυ ξέρει πάντα να γελάει, αλλά αυτή τη φορά μιλούσε ακαταλαβίστικα. Είπε: “Buba”. What? Τα εγκεφαλικά της κύτταρα συγκρούστηκαν με τις εξελίξεις και παρουσιάζουν παρενέργειες ή μου μιλάει συνομωτικά;


Διακτινιστήκαμε σε ένα μπιστρό. Μια όαση εξωτισμού με έντονο άρωμα Ταϊλάνδης. Στην Κηφισιά. Το ιστορικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθού στεγάζει πλέον την αρμονικότερη έκφρανση της συγγένειας νεοκλασικού και εξωτικού.


To Buba είναι ένα σύμπαν ευφορίας, χωρίς ξεπερασμένες στομφώδεις διαθέσεις. Με έντονα χρώματα Ασίας στον περιβάλλοντα χώρο και στον κατάλογο. Διάθεση ζεν ανάπαυλας που “ηλεκτρίζεται” όταν νυχτώνει. Το Buba είναι ένα σύμπαν μέσα στο δικό σου σύμπαν που σε καλωσορίζει στην ιδιαιτερότητά του με φυσικότητα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας. Για να χαλαρώσει τους νευρώνες σου και να στρογγυλέψει τις γωνίες σου με φαγητό ή ποτό.


Ναι. Για σένα που θυμάσαι, για σένα που ξέρεις, για σένα που έχεις περπατήσει την Αθήνα τη νύχτα… είναι η ομάδα του bar Guru bar που επέστρεψε χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις. “Γιορτάζει την ενηλικίωσή της” δημιουργώντας το Buba bistrot exotique με εξαιρετικό γούστο.
Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης, διατήρησε την αισθητική που καθιέρωσε το bar Guru bar και επανένωσε την ομάδα του, μετουσιώνοντας ιδανικά το «ιστορικό» παρελθόν του στην αθηναϊκή διασκέδαση, σε ένα απολύτως πρωτότυπο και σύγχρονο παρόν. Με τον Διονύση Παξινό στο καλωσόρισμα και την καθημερινή επιμέλεια του χώρου, την Ταϊλανδέζα «κυρία Μαρία» στην κουζίνα και τον ίδιο στα decks να εναλλάσσει αλέγρες μουσικές και κοσμοπολίτικα tunes αναβιώνοντας αλλά και εξελίσσοντας το soundtrack που έλειπε από την Αθήνα τα τελευταία 5 χρόνια, οι «παλιοί του γνωστοί και νοσταλγοί» θα νιώσουν κατευθείαν «σπίτι» τους, ενώ οι νέοι επισκέπτες θα μυηθούν σε μία ανεπιτήδευτη αίσθηση ραφιναρισμένου private club που θα τους κερδίσει αυτοστιγμή.


Στο Buba η μπάρα σε «ακούει», αλλά διατηρεί το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα της κάνοντας μάλιστα μία πιο salty πρόταση, ενσταλάζοντας «ξύδι ρυζιού» σε κλασικά και μη cocktails. Αυτό που χρειάζεσαι…

Και στο βάθος κήπος! Ένας «κρυμμένος» κήπος, στο πίσω μέρος. Εκεί καθίσαμε. Ανάμεσα σε χρώματα, εξωτικές πινελιές, χαμηλό φωτισμό, ωραίες μουσικές και υπέροχες γεύσεις “πειραγμένης” Thai κουζίνας. Η παρέα μεγάλωσε στο σπίτι του buba. Θυμηθήκαμε ότι είναι καλοκαίρι.


Διακτινιστήκαμε σε ένα σύμπαν που δεν είναι παράλληλο, είναι δίπλα μας, αλλά διαθέτει τα στοιχεία που απαιτούνται αυτές τις μέρες. Τα στοιχεία που θα λιμάρουν τα νύχια της πραγματικότητας με το σωστό τρόπο και στη σωστή δοσολογία. Και τελικά χαμογέλασα… Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα γέλασα. Χωρίς ενοχές. Για μια στιγμή διακτινίστηκα στην καλή μου διάθεση και άρχισα να μιλάω κι εγώ “ακαταλαβίστικα”. Είπα: “Buba” ανάμεσα στα γέλια της Κέλλυς.


Αν έχεις όρεξη…
Να δοκιμάσεις τα Vietnamese Rolls (vegan και μη -με πάπια στον ατμό- φρέσκα λαχανικά και vermicelli noodles τυλιγμένα σε rice paper) ή την Duck Salad (αρωματική πάπια στη σχάρα, vermicelli noodles, lime, κόλιανδρος & ξηροί καρποί). Α, και το Pok Pok chicken wings (τραγανές φτερούγες κοτόπουλο, μαριναρισμένες σε μυστική μαρινάδα με βάση τη fish sauce και παναρισμένες σε αλεύρι ρυζιού και μπαχαρικά), αλλά και Βιρμανέζικο κοτόπουλο (Burmese Chicken Curry -φιλέτο κοτόπουλο, κόκκινο και κίτρινο curry, fish & soya sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι γιασεμιού στον ατμό). Ουφ! Δεν ξέρω… Μπερδεύτηκα. Σίγουρα να δοκιμάσεις και το φαγητό…

Facebook: https://www.facebook.com/bubakifisia

And More