Porto Kea Suites! Διακτινίσου στον Παράδεισο μέχρι να πεις “Τζια”

“Θα πάμε στη Τζια” είπε η θεά Φλώρα. H μαέστρος των Δημοσίων Σχέσεων της Hotelbrain αποφάσισε κι εγώ το μόνο που είχα να κάνω είναι να φτιάξω βαλιτσούλα, να βάλω δυνατά μουσική και να οδηγήσω μέχρι το Λαύριο. Σε δυο ωρίτσες πάτησα το ποδαράκι μου στη Τζια και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Porto Kea Suites (μέλος των Small Luxury Hotels of the World)… Και όλα άλλαξαν!

Χάθηκα… Χαλάρωσα… Χαμήλωσα τους τόνους… Έζησα όλα τα “χα” που αποζητούσα! Χάθηκα από την Αθήνα… Χαμήλωσα τους τόνους μου και ψήλωσα τα θαυμαστικά και τις τελείες μου. Χαχάνισα με λίγο κρασί. Χαλάρωσα το μέσα και το έξω μου. Τα χείλη μου έγιναν πιο σαρκώδη από την υγρασία της θάλασσας και μαλάκωσαν οι μύες του προσώπου μου. Ομόρφυνα. Έκανα το τσιγάρο της καληνύχτας μου ακούγοντας τον ήχο του κύματος κι αποκοιμήθηκα πρώτο βράδυ μακριά από τον ήχο των αυτοκινήτων της πόλης.

Η σουίτα έγινε το καινούριο σπίτι μου και για πρώτη φορά έβγαλα όλα μου τα πράγματα από τη βαλίτσα. Πάντα άφηνα κάτι μέσα. Πάντα κάτι με κρατούσε πίσω. Τώρα τίποτα. Ούτε καν στο νεσεσέρ. Τα τακτοποίησα όλα στη θεσούλα τους. Βολεύτηκα και ένιωσα την οικειότητα της έδρας μου. Περίεργο… για έναν άνθρωπο περίεργο σαν εμένα.

Τζια… Μονοσύλλαβη! Κέα… Δισύλλαβη! Τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσες συλλαβές μακριά από την καθημερινότητά μου, τα άγχη μου, τα προβλήματά μου. Αγαπημένοι συνοδοιπόροι η Φλώρα και τα παπούτσια μου. Τρία ζευγάρια για δυο μέρες… αλλά τελικά περπατούσα απλά ξυπόλυτη!

Οφείλω όμως ένα συγγνώμη! Στη μαύρη ζεστή ζακέτα μου που υποτίμησα και δεν στρίμωξα στη βαλιτσούλα μου παρόλο που μου ζητούσε να έρθει (προτίμησα τα τακούνια μου) και στη Τζια που επίσης υποτιμούσα μέσα μου μιας και ποτέ δεν συμπαθούσα το “τζ”. Ποτέ δεν το θεώρησα εύηχο…
Τζιζ! Τζ…τζ…τζ… Ηλεκτρισμός. Τσίτα. Και τελικά το απολύτως αντίθετο.
Έπρεπε τελικά να είχα δώσει μεγαλύτερη σημασία στο “ι” και το “α” που ακολουθούσαν και να μην επιτρέψω στο “τζου” το επιθετικό να τα επισκιάσει. Γιατί το μόνο “τζου” που θα βρεις εδώ είναι το “τζους”. Στα ελληνικά: ο χυμός. Ο χυμός της καλύτερης πλευράς σου. Της ήρεμης, της ευτυχισμένης!

Ανάμεσα στα έργα τέχνης… Στα μαρμάρινα “χαρτόκουτα” του γλύπτη Ανδρέα Λόλη!

Στην πισίνα και στο μονοπάτι της…

Στις λεπτομέρειες…

Στον ουρανό…

Στις ανέσεις… Στις βουτιές…

Στο ηλιοβασίλεμα…

Στην πολυτέλεια της ποιότητας, στο συγκλονιστικό φαγητό, στη φιλοξενία υψηλού επιπέδου, στο ήθος, στην αισθητική, στους ανθρώπους του Porto Kea Suites!

INFO: https://www.facebook.com/PortoKeaSuites?ref=br_rs

And More