Τα “it” girls έχουν απαιτητικούς ουρανίσκους και προσέχουν τη διατροφή τους…

Μερικές δοκιμασμένες φίλες, ένα χαλαρό βράδυ κι ένα στέκι στο Κολωνάκι που ξέρεις ότι δεν θα σε απογοητεύσει. Ένα καλό εστιατόριο, λίγο κρασί, υπέροχο φαγητό που δεν θα κάνει τη ζυγαριά σου να κοκκινίσει και γυναικεία κουβεντούλα με πολύ γέλιο. Η συζήτηση κάνει τραμπάλα μεταξύ αντρών και δουλειάς, μεταξύ πολιτικής και μόδας, μεταξύ ταξιδιών και σουρεάλ άχρηστων πληροφοριών. Έτσι είναι τα κορίτσια που ξέρουν να περνάνε καλά. Μασουλάνε τις τραγανές μπρουσκέτες τους και πειράζουν η μία την άλλη. Το ζητούμενο; Να ικανοποιηθούν όλες οι αισθήσεις τους και να κάνουν τους απαραίτητους κοιλιακούς από τα γέλια, μιας και σήμερα δεν θα προλάβουν να πάνε στη γυμναστική τους.

Βρισκόμαστε στο “IΤ”. Ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος, με πλούσια εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Head Chef Vezene, Head Chef City bistro, Head Chef Grand Resort Lagonissi κ.ά.) , είναι ο νέος Corporate Chef του ομίλου IT (IT restaurant, IT catering, IT On The Go, Canal Cafe @SNFCC) και θα δοκιμάσουμε το καινούριο μενού. Προετοιμασμένες ήδη να απολαύσουμε τις καθαρές γεύσεις που ξέρουμε ήδη ότι θα βρούμε εδώ στη Σκουφά.

Αν είσαι από τα κορίτσια που γυρίζουν και ανακαλύπτουν τα “it” places αυτής της πόλης θα γνωρίζεις ήδη τη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα του IT.

Δυο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί μπαίνουν στην παρέα μας. Μία ολικής με ταρτάρ σολομού και σως αβοκάντο και μία σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας και πετιμέζι. Η συζήτηση διακόπτεται και πέφτει σιωπή. Φωτογραφίζουμε τα “αξιοθέατα”, τα εξαφανίζουμε ταχυδακτυλουργικά και απομένουν μερικά ψίχουλα στο σημείο του “εγκλήματος” να μαρτυρούν την απόλαυση που μόλις κέντρισε το ενδιαφέρον του ουρανίσκου μας.

Το δροσερό ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σως lime και η αποδομημένη σπανακόπιτα με τα τραγανά φύλλα κρούστας με κρητική στάκα, ανθότυρο και χιόνι φέτας γεμίζουν το τραπέζι μας με θαυμαστικά και εξορίζουν τις τελείες. Το απολαυστικό γυναικείο μας βράδυ δεν τελειώνει εδώ. Μόλις τελείωσε το πρώτο “πρόγραμμα” και προχωράμε στο κυρίως. Βγαίνουν οι ταλιατέλλες! Με φρέσκο τόνο, κάπαρη και μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φοινόκιο, σπανάκι και φυστίκι Αιγίνης. Βγαίνουν και τα χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά. Βγαίνει και το αδιανόητα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελινόριζας. Ω ναι! Ω ναι! Ο chef Χρύσανθος Μανωλόπουλος κατάφερε να μονοπωλήσει την κουβέντα μας.

Καθαρές γεύσεις, ποιοτικές και εποχικές πρώτες ύλες, ιδιαίτερα πιάτα που δεν βαραίνουν το στομάχι σου σφραγίζουν την επιτυχία αυτής της γυναικείας εξόδου, ένα βράδυ καθημερινής. Cheers!

Αν είσαι από τα κορίτσια που αγαπούν αυτό το μέρος όσο εμείς και πηγαίνεις συχνά, κάπου εδώ πρέπει να σε ενημερώσω ότι το μενού ανανεώθηκε μεν, κράτησε όμως τα all time classic, λατρεμένα πιάτα. Με λίγα λόγια, το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σως γιαουρτιού, το κοτόπουλο μπιφτέκι, το ζουμερό burger, οι πατάτες Κύπρου και οι φρεσκότατες σαλάτες θα είναι εκεί, στη θέση τους. Don’t worry!

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα cocktails. Φέρουν την υπογραφή του Νίκου Νικολάκου και θα σε εντυπωσιάσουν. Αν δεν έχεις ήδη επιλέξει κάτι από την εξαιρετικά ενημερωμένη wine list του IT…

And More