10 μέρη που μπορείς να κολυμπήσεις… παρέα με τους καρχαρίες!

Κάποιοι φοβούνται ακόμη και στο άκουσμα του καρχαρία, κάποιοι άλλοι να χαίρονται όταν τους βλέπουν μέσα στα τεράστια ενυδρεία και κάποιοι θέλουν να τους δουν από κοντά. Για εκείνους, τους πιο τολμηρούς που θέλουν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία, υπάρχουν δέκα μέρη στα οποία μπορούν να κολυμπήσουν παρέα με τους καρχαρίες.

Σύμφωνα με τη νέα αμερικάνικη εκπομπή Shark Week, ο εμπειρογνώμονας Andy DeHart αποκαλύπτει τους καλύτερους τόπους, στους οποίους μπορείς να κολυμπήσεις μαζί με τους καρχαρίες…

1. Cocos Island, Costa Rica
Το νησί αυτό συνήθως χαρακτηρίζεται ως θαλάσσια ζούγκλα και εκεί μπορείς να βρεις πάρα πολλά είδη ψαριών και θαλάσσιων θηλαστικών. Εκεί οι καρχαρίες κινούνται σε κοπάδια και μπορείς να τους παρακολουθήσεις να κυνηγούν τα μικρότερα ψάρια.

2. Isla de Mujeres, Mexico
Εδώ μπορείς να δεις τεράστια κοπάδια με καρχαρίες και φάλαινες-δολοφόνους. Η κατάδυση είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθεις αντιμέτωπος με ένα από αυτά τα μεγάλα θηλαστικά και να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

3. Guadalupe Island, Mexico
Τα καταγάλανα καθαρά νερά της περιοχής αποτελούν το τέλειο μέρος για φωτογραφίες και video. Αν και βρίσκεται 150 μίλια μακριά από το Μεξικό, σίγουρα αποτελεί ένα από τα καλύτερα σημεία για να δεις τους τεράστιους καρχαρίες.

4. Palau Shark Sanctuary, Palau
Στο νησιωτικό έθνος του Palau έχει ιδρυθεί το πρώτο ιερό για καρχαρίες με στόχο την προστασία αυτού του σπάνιου είδους από το κυνήγι, που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής κατάλαβαν ότι “οι καρχαρίες αξίζουν πολύ περισσότερο στον τουρισμό, παρά στην εμπορική αλιεία”. Γι’ αυτόν το λόγο έφτιαξαν το ιερό, όπου απαγορεύεται το κυνήγι σε μια περιοχή 230.000 μιλίων.

5. Great Barrier Reef, Queensland, Australia
Τα πιο τροπικά είδη ψαριών αλλά και σπάνια είδη καρχαρία θα δεις κάνοντας μια βόλτα στα νερά του Great Barrier Reef, ή “GBR”, όπως το ονομάζουν οι ντόπιοι. Εδώ θα βρεις “τροπικούς” καρχαρίες, λευκούς καρχαρίες, αλλά και καρχαρίες που έχουν διάφορα σχήματα στην πλάτη και ονομάζοντα “carpet”. Στην περιοχή οι ύφαλοι απλώνονται σε 1.400 μίλια και μέσα σε αυτούς μπορείς να ανακαλύψεις 360 είδη κοραλιών και 1.500 είδη ψαριών.

6. KwaZulu-Natal coast, South Africa
Αν και η Αφρική είναι γνωστή για τους λευκούς καρχαρίες, εδώ θα βρεις άλλα δυο σπάνια είδη καρχαρία: τον καρχαρία “τίγρη” και τον καρχαρία ” ταύρο”, που είναι γνωστοί με το όνομα “Zambezi”. Η περιοχή είναι ιδανική κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να θέλεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία πρέπει να την επισκεφθείς κατά την περίοδο του κυνηγιού της σαρδέλας, όπου κάνουν και την εμφάνιση τους τα τεράστια θαλάσσια θηλαστικά.

7. Galapagos Islands, Ecuador
Τα νησιά “Galapagos” έγιναν γνωστά από τον Κάρολο Δαρβίνο και εδώ μπορείς να συναντήσεις μερικά από τα πιο σπάνια είδη ψαριών και θηλαστικών.

8. Outer Banks, North Carolina
Αυτά τα μέρη είναι γνωστά για τα πολλά ναυάγια που έχουν γίνει εκεί, με αποτέλεσμα οι καρχαρίες να είναι από τους συχνότερους επισκέπτες. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές οι καρχαρίες αιωρούνται γύρω από τα ναυάγια σαν “ζέπελιν”, ψάχνοντας για τροφή.

9. The Bahamas
Υπάρχουν εκαντοντάδες μικρά νησάκια τριγύρω, μεαποτέλεσμα να μπορείς να βρεις όλα τα είδη καρχαρία εδώ. Η περιοχή ανατποκρίνεται σε όλα τα γούστα, καθώς εκεί μπορείς θα θαυμάσεις από μακριά τους καρχαρίες, ή να κάνει κατάδυση και να τους δεις από κοντά.



10. Channel Islands, California
Ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντήσεις τον μπλε καρχαρία, τον καρχαρία “κέρατο” και τον καρχαρία “άγγελο” του Ειρινικού. Στα νησιά της μάγχης υπάρχει τεράστια βιοποικιλότητα, ιστορικά ναυάγια και πολλά σπήλαια.

Read More

And More