“10η Εντολή”: Μετά από 10 χρόνια η θρυλική σειρά κάνει σήμερα και πάλι πρεμιέρα!

Δέκα χρόνια μετά, ο Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος. Δέκα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η αστυνομική σειρά που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στον τηλεοπτικό χάρτη, επανέρχεται στον Alpha με νέο κύκλο αυτοτελών επεισοδίων. Νέες ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν.
Η 10η Εντολή έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Alpha με αληθινές ιστορίες.Ιστορίες γνωστές. Για ανθρώπους που ξεπέρασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το μέσο όρο. Το μέτρο. Ιστορίες για ανθρώπους που αγάπησαν ή μίσησαν. Που θέλησαν κάτι όσο τίποτα. Που παρασύρθηκαν και που παρέσυραν. Ιστορίες για συναισθήματα. Για ακραία συναισθήματα. Για την άρνηση, τον θυμό, την ενοχή, την κατάθλιψη, την αποδοχή.

Ιστορίες για πάθη των ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Που η ανάγκη τους, τους οδήγησε μακριά από όλους. Στο περιθώριο. Ανθρώπων που αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στους πολλούς. Και ανθρώπων που αναζητούν τρόπο να ξεφύγουν. Ιστορίες για τραύματα ανεπούλωτα. Που οι άνθρωποι τα κουβαλούν ή αφήνουν τον χρόνο να τα επουλώσει. Ιστορίες για μυστικά και ψέματα. Ιστορίες που στόχο έχουν να αφηγηθούν την πραγματικότητα με τρόπο καινούργιο.

Με στόχο την κατανόηση όλων των πλευρών. Ή τουλάχιστον των πλευρών που μπορούν να γίνουν κατανοητές. Αλλά και ιστορίες που δραματοποιούν και αφηγούνται την καθημερινότητα. Ιστορίες που όλοι με κάποιο τρόπο γνωρίζουμε. Από τα αστυνομικά δελτία. Ή από αφηγήσεις. Ή επειδή συνέβησαν σε εμάς.

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος κρατάει το σκηνοθετικό τιμόνι, ενώ συμμετέχει αυτήν τη φορά και στο σενάριο, πλαισιωμένος από μια δυνατή ομάδα σεναριογράφων που αποτελείται από τους: Παναγιώτη Ιωσηφέλη, Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρα Σακαλή. Το καστ συνθέτουν σπουδαίοι και καταξιωμένοι ηθοποιοί αλλά και ανερχόμενοι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς.

Επεισόδιο 1ο: «Σιωπή»
Η κωφάλαλη Μαρία και άλλες τρεις, σχεδόν ανήλικες, κοπέλες είναι μετανάστριες, θύματα του «trafficking» και του παράνομου δουλεμπορίου. Ζουν φυλακισμένες κάτω από άθλιες συνθήκες και εργάζονται καταναγκαστικά ως ιερόδουλες σ’ ένα «σπίτι» που ανήκει στην Θεώνη. Η κυριαρχία της Θεώνης και η εξουσία που ασκεί στα κορίτσια είναι απόλυτη. Όταν εξαιτίας της υπερβολικής βίας ενός πελάτη ένα κορίτσι χάνει τη ζωή του, η Μαρία δεν αντέχει άλλο και αποφασίζει να εκδικηθεί. Με όπλο τη σιωπή και την τόλμη της, παλεύει να ξεφύγει απ’ το αδιέξοδό της. Προκειμένου όμως να σωθεί, οδηγεί τα πράγματα εκεί που πια δεν υπάρχει επιστροφή…
Παίζουν οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Θεώνη), Λένα Παπαληγούρα (Μαρία), Αργύρης Ξάφης (Παύλος), Σίσσυ Τουμάση (Ιρίνα), Ρομάννα Λόμπατς (Ναταλία), Σοφία Γεωργοβασίλη (Σάρα), Κρις Ραντάνοφ (Γκέοργκ), Ανδρέας Βούλγαρης (Κώστας).

Read More

And More