1821, Οι Ήρωες: Το TLIFE στην παρουσίαση της νέας σειράς του ΣΚΑΪ

«1821, Οι Ήρωες» ονομάζεται η νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ που θα αρχίσει να προβάλλεται από τον Οκτώβριο στον ΣΚΑΪ και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει το επιστέγασμα των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για μια ξεχωριστή τηλεοπτική πρόταση που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, με κινηματογραφική οπτική, άρτια τεκμηρίωση, υψηλή αισθητική και σπουδαίους συντελεστές μπροστά και πίσω από τις κάμερες. 

Το κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα μάτια των ηρώων. Τα εμβληματικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης, η πορεία της ζωής τους, η συμμετοχή και η προσφορά τους στον αγώνα. Ιστορικοί-ομιλητές παρουσιάζουν και αναλύουν το γενικό ιστορικό πλαίσιο στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και αναλύουν πτυχές της προσωπικότητας του εκάστοτε ήρωα.

Το μεγαλύτερο μέρος της αφήγησης και των συνεντεύξεων αποτελείται από δραματοποιημένες σκηνές και γραφικές αναπαραστάσεις. Πολλά από τα εντυπωσιακά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε φυσικούς χώρους εντός και εκτός Αττικής, όπως στην Τρίπολη, το Μεσολόγγι και τις Σπέτσες. 

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν η Ανιές Σκλάβου και ο Στέλιος Τατάκης.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε κατά σειρά εμφάνισης τους: Λεωνίδα Κακούρη (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης), Αργύρη Πανταζάρα (Γεώργιος Καραϊσκάκης), Θεοφανία Παπαθωμά (Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα), Ερρίκο Λίτση (Ανδρέας Μιαούλης), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Μαντώ Μαυρογένους), Αντώνη Καραθανασόπουλο (Λόρδος Βύρωνας) και Σπύρο Σταμούλη (Σάμιουελ Χάου).

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου στο μουσείο Μπενάκη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της σειράς με τους πρωταγωνιστές να μιλούν για τους ρόλους τους και το πως βίωσαν η ίδιοι τη διαδικασία “γνωριμίας” με αυτές τις ιστορικές προσωπικότητες.

Εκεί βρέθηκε και ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE εξασφαλίζοντας μερικές εικόνες τόσο των συντελεστών αλλά και τον πρωταγωνιστών της σειράς.

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More