200.000 Κρητικοί χορεύουν πεντοζάλη για να μπουν στο Γκίνες!

Μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο πιο δημοφιλής χορός της Κρήτης, ο πεντοζάλης, με μια έξυπνη πρωτοβουλία που θα φέρει τη Μεγαλόνησο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, οι κάτοικοι της Κρήτης θα χορέψουν στις 7 Αυγούστου πεντοζάλη σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα 200.000 ατόμων. Η αλυσίδα αυτή θα καλύψει απόσταση 200 χιλιομέτρων και οι λάτρεις του χορού θα χορέψουν σε όλο το βασικό άξονα της Κρήτης, από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο σωματείο “Πλανήτης Κρήτη”, το οποίο έχει ως στόχο να προβάλει το νησί σε όλο τον κόσμο και να καθιερώση την 7η Αυγούστου ως “Μέρα χορού και συναδέλφωσης των λαών του πλανήτη”.

Ο πρόεδρος του σωματίου κ. Σπύρος Πρεβεζάνος αναφέρει πως η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 7 Αυγούστου, πριν πέσει ο ήλιος, 8 το βράδυ και θα συμμετάσχουν 200.000 χορευτές. Ενώ, μετά το πέρας της εκδήλωσης θα γίνει πρόταση για να ονομαστεί ο βασικός οδικός άξονας της Κρήτης, “Οδός των λαών της γης”.

Read More

And More