25η Μαρτίου: Ο μοναδικός μαθητής από τους Αρκιούς μιλά για την παρέλαση που θα κάνει με μία τάξη από την Αθήνα

Με το μικρό νησί των Δωδεκανήσων, τους Αρκιούς, συνδέθηκε η εκπομπή “Πάμε Δανάη“, προκειμένου να γνωρίσουν τη νεαρή αναπληρώτρια εκπαιδευτικό Ιωάννα Θεοφανίδου και τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο.

«Ο Άγγελος είναι ο μοναδικός μαθητής και το μοναδικό παιδί σε όλο το νησί και το Σάββατο θα παρελάσουμε κανονικά όπως θα γίνει και σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια, αυτή τη φορά δε θα είμαστε μόνοι μας. Τις προηγούμενες δυο φορές είχαμε παρελάσει μόνοι μας. Αυτή τη φορά θα παρελάσουμε παρέα με μια τάξη από ένα Δημοτικό σχολείο της Αθήνας» ανέφερε η κυρία Θεοφανίδου.

«Δεν είναι δύσκολο για εμένα. Περιμένω το καλοκαίρι για να έρθουν οι φίλοι μου και να περάσω ωραία. Έχω υπομονή να περιμένω για να παίξω με τους φίλους μου… Εντάξει, δε με πειράζει που είμαι μόνος μου, ψαρεύω, κάνω ποδήλατο, παίζω επιτραπέζια με την κυρία μου, κάνω τα πάντα. Όλοι μου λένε ότι είμαι τυχερός που όλη η προσοχή της δασκάλας μου είναι σε εμένα» ανέφερε από τη δική του πλευρά ο μικρός Άγγελος που τώρα πάει στην τέταρτη τάξη του Δημοτικού.

Όπως ανέφερε η κυρία Θεοφανίδου, οι συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι πολύ ιδιαίτερες καθώς δεν υπάρχει φούρνος, σούπερ μάρκετ, ούτε καν φαρμακείο και οι κάτοικοι του νησιού τον Χειμώνα, δε ξεπερνούν τους 20.

«Θέλω να σπουδάσω στον στρατό και να γίνω βατραχάνθρωπος» είπε ο Άγγελος για τα όνειρά που έχει για όταν μεγαλώσει.

Read More

And More