28ος γύρος της Αθήνας! Για να τρέχουμε στους δρόμους της μόνο επειδή το θέλουμε…

Ο καιρός θα είναι ιδανικός! Η διάθεση ανεβασμένη με την ηλιόλουστη Κυριακή να σε καλέι να βγεις έξω να την απολαύσεις. Τι καλύτερο από μια χαλαρή – ή όχι και τόσο χαλαρή – βόλτα στο κέντρο της Αθήνας;

Μπορεί τα πράγματα να μην θυμίζουν και τόσο την Αθήνα που ήξερες. Ιδιαίτερα το κέντρο της… Ένας λόγος παραπάνω όμως, να πάμε όλοι στον 28ο γύρο της Αθήνας που διεξάγεται αύριο και να δηλώσουμε πως οι δρόμοι, τα στενά και τα σοκάκια της όμορφης Αθήνας δεν είναι μόνο για πετροπόλεμο, μαχαιρώματα, μίσος και βία!

Οι διαδρομές του 28ου γύρου της Αθήνας είναι τρεις. Διάλεξε όποια σε εμπνέει καλύτερα και όποια φυσικά πιστεύεις πως μπορείς να βγάλεις! Πώς είμαστε από φυσική κατάσταση;

1η Διαδρομή (8,5 χλμ.): Παναθηναϊκό Στάδιο (Αφετηρία)- Βασ. Κωνσταντίνου – Βασ. Σοφίας (Hilton) – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Πλ. Ομονοίας – Αγ. Κωνσταντίνου – Σωκράτους – Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) – Αγ. Ασωμάτων – Αποστόλου Παύλου – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Βασ. Αμαλίας – Φιλελλήνων – Πλ. Συντάγματος (Τερματισμός).

2η Διαδρομή (2,5 χλμ.): Παναθηναϊκό Στάδιο (Αφετηρία) – Βασ. Κωνσταντίνου – Βασ. Σοφίας (Hilton) – Βασ. Γεωργίου Α΄ – Πλ. Συντάγματος (Τερματισμός).

3η Διαδρομή (Ατόμων με Αναπηρία): Πλ. Κολοκοτρώνη (Αφετηρία) – Σταδίου – Πλ. Συντάγματος (Τερματισμός).

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί, από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Την ίδια ώρα θα γίνει εκκίνηση για τα ΑΜΕΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Σταδίου και Κολοκοτρώνη). Ο τερματισμός για όλες τις διαδρομές θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος όπου στη συνέχεια θα γίνει συναυλία.

Από τις 8 το πρωί και έως το τέλος του αγώνα η Τροχαία θα διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία στους δρόμους των τριών διαδρομών του αγώνα και στους κάθετους δρόμους, μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Η μετακίνηση των συμμετεχόντων στον αγώνα θα είναι δωρεάν με όλα τα μέσα μεταφοράς με την επίδειξη του δελτίου συμμετοχής.

Read More

And More