Aντώνης Ρέμος: Συγκινημένος ο τραγουδιστής μιλά για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και όσα έχει να θυμάται από εκείνον μίλησε σήμερα το πρωί εμφανώς συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Οι αταίριαστοι”.

“Να μιλήσουμε τώρα για έναν γίγαντα και για ένα παιδί, Να μιλήσουμε τώρα για έναν αριστερό και έναν δεξιό και έναν παγκόσμιο. Το όνειρο του Μίκη ήταν να μας δει όλους ενωμένους, αυτό προσπαθούσε και μέσα από τα τραγούδια και μέσα από τη μουσική του. Εγώ αυτό που μπορώ να εκφράσω είναι αυτό που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Με πήρε από το χέρι ο Γιώργος ο Λιάνης και μου λέει πάμε να γνωρίσεις τον Θεοδωράκη και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Τότε έγιναν κάποιες συναυλίες. Εγώ γνώρισα τον Μίκη μέσα από τα κινηματογραφικά του τραγούδια και μια σειρά από συναυλίες που έγιναν στο Ηρώδειο και πολλά μέρη της Ελλάδας και τραγουδήσαμε όλα τα ερωτικά τραγούδια που είχε γράψει για τον κινηματογράφο.

Όταν βλέπεις τα χέρια του να γίνονται φτερά και να ανοίγουν, όταν είχες αυτή τη προσωπικότητα μπροστά σου, είχες πραγματικά ένα δέος αλλά υπήρχε και μια οικειότητα απίστευτη, μια ανθρωπιά μοναδική, έβλεπες ένα παιδί. Εγώ έτσι αισθανόμουν… Είναι λυπηρό όταν φεύγει από τη ζωή ένας άνθρωπος αλλά λυπηρό είναι όταν ξεχνιέται ένας καλλιτέχνης και πιστεύω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δε θα ξεχαστεί ποτέ. 

Θυμάμαι όταν είχαμε πάει στο στούντιο να ηχογραφήσουμε κάποιες επανεκτελέσεις και μου έλεγε για μια ιστορία που είχε χαθεί ο εγγονός του… Έζησα αρκετές στιγμές μαζί του… Τραγούδησε με τη Φαραντούρη, τον Μπιθικώτση, τον Καζαντζίδη, με πολλά τεράστια ονόματα αλλά δεν έμεινε εκεί… Τόλμησε να δώσει το χέρι του και σε νέους καλλιτέχνες όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, ο Σάκης Ρουβάς…” ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος.

Read More

And More