Eurovision 2023 – Kaarija: Ποιος είναι ο Φινλανδός που «ταρακούνησε» το Λίβερπουλ – Αυτό είναι το πραγματικό όνομα

Αυλαία για τη Eurovision 2023 με την Φινλανδία να τερματίζει στη δεύτερη θέση με 526 βαθμούς, μετά την πρωτιά της Σουηδίας με 583 βαθμούς.

Η αποστολή της Φινλανδίας με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha» βρισκόταν από την πρώτη στιγμή στα φαβορί για την πρώτη θέση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.

Ο Käärijä τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, φόρεσε ένα πράσινο μπολερό, επί σκηνής τον συνόδευσαν τέσσερις χορευτές με ροζ ρούχα και, μάλιστα, όλοι μαζί εκτέλεσαν τη λεγόμενη κίνηση της «ανθρώπινης κάμπιας», όπως την ονομάζει η φινλανδική αποστολή.

Στη σκηνή υπήρχε μία στοίβα από παλέτες και ένα τεράστιο ξύλινο κουτί, με τον Käärijä να αρχίζει μέσα σε αυτό και μετά να ανεβαίνει στην κορυφή αυτής της στοίβας.

Η χορογραφία του «Cha Cha Cha» που ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα, ήταν ιδιαιτέρως σαρωτική, σε αντίθεση με τη φωνητική απόδοση του Käärijä.

O Käärijä εκπροσώπησε την πατρίδα των Lordi με ένα τουλάχιστον ιδιαίτερο τραγούδι το «Cha Cha Cha» το οποίο απέκτησε φανατικό κοινό από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Käärijä (@paidatonriehuja)

Ποιος είναι ο Käärijä 

Το πραγματικό όνομα του Käärijä είναι Jere Pöyhönen και γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1993 στο Ελσίνκι.

Ο Jere Pöyhönen μεγάλωσε στη συνοικία Ruskeasanta της Vantaa, στην ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι και ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική, ενώ μάθαινε να παίζει ντραμς και άρχισε να παράγει μουσική το 2014.

Το καλλιτεχνικό του όνομα, δηλαδή το «Käärijä» σημαίνει «κάποιον που τυλίγει κάτι» και προέρχεται από ένα αστείο με τους φίλους του σχετικά με τον τζόγο, το οποίο είναι και ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στη μουσική του.

Ο Jere Pöyhönen που – όπως έχει πει – έχει επηρεαστεί καλλιτεχνικά από τους Rammstein, κυκλοφόρησε τη μουσική του ανεξάρτητα μέχρι το 2017, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Monsp Records.

Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το διπλό single «Koppi tules» / «Nou roblem» και, την επόμενη χρονιά, κυκλοφόρησε ένα EP με τίτλο «Peliä».

Πάντως, μόλις το 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ του, με τίτλο «Fantastista», που έφτασε μέχρι και το #21 στα φινλανδικά charts.

«Θέλω η Eurovision 2024 να γίνει στο Τάμπερε»

Ο 30χρονος τραγουδιστής πήρε το εισιτήριο για το Λίβερπουλ και τη  Eurovision 2023, σαρώνοντας στον εθνικό τελικό της Φινλανδίας («UMK 2023»), με το τραγούδι «Cha Cha Cha».

Σε σχετική συνέντευξή του στoυς «Wiwibloggs», ο Käärijä δήλωνε έτοιμος για τη νίκη λέγοντας πως θα ήθελε ο διαγωνισμός του 2024 να γίνει στο Τάμπερε.

Η αγάπη του για την Ελλάδα

Ο Käärijä δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τη χώρα μας και, μάλιστα, το τραγούδι του Victor Vernicos, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision 2023, είναι ένα από τα αγαπημένα του, όπως έχει δηλώσει.

Αναλυτικά, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ALPHA, ο Käärijä ανέφερε για το ελληνικό τραγούδι στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision: «Μου αρέσει πολύ η ελληνική συμμετοχή, είναι hit».

Σχετικά με τη Loreen, ο ίδιος δήλωνε: «Η Loreen είναι πολύ γλυκιά, μου αρέσει πολύ και της εύχομαι τα καλύτερα. […] Αν δεν νικήσει η Φινλανδία στη Eurovision, φυσικά θα ήθελα να νικήσει η Σουηδία».

Για την Ελλάδα, ο Käärijä δήλωνε: «Οι Φινλανδοί αγαπούν την Ελλάδα. Υπάρχουν όμορφες παραλίες και ο καιρός είναι τόσο ζεστός. Μου αρέσει πολύ, όπως και το φαγητό. Ίσως μετά το Λίβερπουλ, νομίζω ότι θα έρθω».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Käärijä (@paidatonriehuja)

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Käärijä (@paidatonriehuja)

 

 

Read More

And More