Eurovision 2023 – Loreen: Ποια είναι η 40χρονη τραγουδίστρια της Σουηδίας που θεωρείται φαβορί για τη νίκη

Με μια δυναμική εμφάνιση της βράδυ της Τρίτης 9/5/23 η Loreen επέστρεψε στη σκηνή της Eurovision 2023, 11 χρόνια μετά τη νίκη της.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια η οποία εκπροσωπεί τη Σουηδία με το κομμάτι «Tattoo» αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την μεγάλη βραδιά του τελικού, το Σάββατο 13/5/23.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Loreen μπορεί να έχει κερδίσει ήδη την πρωτιά – τουλάχιστον από την πλευρά προγνωστικών, ωστόσο όλα θα κριθούν το τελευταίο λεπτό και πάνω στη σκηνή. Άλλωστε, υπάρχουν εξίσου «δυνατά» ονόματα όπως η Alessandra Mele της Νορβηγίας με το ανεβαστικό «Queen of King», ή o Μάρκο Μενγκόνι της Ιταλίας με το ρομαντικό Due Vite, το οποίο κέρδισε μάλιστα και το 23ο Φεστιβάλ του Sanremo.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOREEN (@loreenofficial)

 

Loreen: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Tattoo»

Το «Tattoo» είναι ένα από τα χιλιοπαιγμένα τραγούδια της Σουηδής τραγουδίστριας από τις 25 Φεβρουαρίου που κυκλοφόρησε ως single.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη Σουηδία στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού κέρδισε το Melodifestivalen έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα του σουηδικού charts. Από τότε έχει μπει στα charts 14ων χωρών, μεταξύ αυτών το Βέλγιο, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Ελλάδα, η Ελβετία και άλλες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOREEN (@loreenofficial)

Το «Tattoo» μπαίνει δυναμικά, με μια εισαγωγή που φέρνει γνώριμα μουσικά ερεθίσματα. Τόσο το τέμπο, η εισαγωγή, όσο και η μελωδική γραμμή του συνολικού track έχει ένα μοτίβο που αναμφισβήτητα μένει στον ακροατή ενώ η κορύφωση στο κομμάτι έρχεται σταδιακά και μεθοδικά απογειώνοντάς το.

Ποια είναι η Loreen

Γεννημένη τον Οκτώβριο του 1983 στη Στοκχόλμη, η ν Loreen έγινε γνωστή στο σουηδικό κοινό μετά τη συμμετοχή της στο Swedish Idol 2004, με το όνομα Lorén Talhaoui. Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το 1983 και μεγάλωσε στο Västerås. Το όνομά της είναι Lorine Zineb Nora Talhaoui και έχει κυκλοφορήσει 3 albums, το Euphoria του 2012, το Heal του 2013 και το Ride to 2017.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOREEN (@loreenofficial)

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOREEN (@loreenofficial)

 

 

Η Loreen επέστρεψε στα φώτα της δημοσιότητας, το 2011, όταν έλαβε μέρος στο Melodifestivalen με το τραγούδι «My Heart Is Refusing Me». Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου 2011 και έγινε επιτυχία στο Swedish Singles Chart, κάνοντας το ντεμπούτο του και φτάνοντας στη δεκάδα.

Ένα χρόνο μετά ήρθε η μεγάλη νίκη στην Eurovision 2012. Στον πρώτο ημιτελικό του Melodifestivalen, η Loreen προκρίθηκε απευθείας στον τελικό και εκπροσώπησε τη Σουηδία στο διαγωνισμό τραγουδιού της στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το τραγούδι «Euphoria». Το τραγούδι κέρδισε τον διαγωνισμό με συνολικά 372 πόντους από 40 χώρες.

Το όνομα της Loreen όμως είναι συνυφασμένο και με τον ακτιβισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το 2012, ήταν η μόνη συμμετέχουσα που συνάντησε ακτιβιστές που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενώ το 2014 βραβεύτηκε με το World’s Children’s Prize for the Rights of the Child.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LOREEN (@loreenofficial)

Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision 2023 για τον Α’ Ημιτελικό, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο, Απόστολο Ματάμη, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε πως στην προηγούμενη ζωή της ήταν σίγουρα Ελληνίδα.

«Νιώθω φανταστικά πάρα πολύ καλά. Είμαι τόσο χαρούμενη και ειλικρινά δεν ήξερα ότι ο κόσμος ήθελε να επιστρέψει στο διαγωνισμό. Δεν το γνώριζα, αν το ήξερα νωρίτερα θα ερχόμουν νωρίτερα. Θα κάνω σίγουρα αλλαγές είναι μία διαδικασία βήμα βήμα η ομάδα μου δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι δύσκολη η παρουσίαση, είναι πολλά τα πράγματα, ο καπνός, τα χρώματα… Θέλει χρόνο. Πρέπει να είναι τέλειο», είπε η Loreen.

Αυτή ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική συνέντευξη της τραγουδίστριας σε ελληνική εκπομπή, καθώς πριν από έναν μήνα περίπου είχε μιλήσει ξανά στην «Super Κατερίνα» και στον Γιάννη Πουλόπουλο, όπου είχε αποκαλύψει τον λόγο που αποφάσισε να συμμετέχει για δεύτερη φορά στον μουσικό διαγωνισμό.

«Δεν είναι ρίσκο για εμένα γιατί ο στόχος μου δεν είναι να κερδίσω ή να χάσω. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω κάτι που έχει σημασία για εμένα, που θα επηρεάσει εσάς θετικά. Αυτός είναι ο σκοπός που το κάνω αυτό! Συνεργαζόμαστε συνέχεια γιατί υπήρξε ένα ζήτημα ασφαλείας. Θεωρώ ότι δεν θα απογοητευτείτε».

 

Read More

And More