Eurovision 2023 – Ελλάδα: Όσα δεν γνώριζες για τον 16χρονο Victor Vernicos που διαγωνίζεται απόψε στον β’ ημιτελικό

Στη σκηνή του M&S Bank Arena απόψε, 11 Μαΐου ο Victor Vernicos ο οποίος εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ με το τραγούδι «What the say».

Η ελληνική αποστολή θα διαγωνιστεί στον β’ ημιτελικό στην όγδοη θέση στη σειρά εμφάνισης, ενώ θα έχει προηγηθεί στην 6η θέση σειράς εμφάνισης ο Andrew Lambrou με την Κύπρο.

Όσα δεν γνώριζες για τον 16χρονο Victor Vernicos

Ο Victor Vernikos γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών! Το τραγούδι  «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση.

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια.

Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

Ο Victor Vernicos στο TLIFE

Κατά την διάρκεια του ελληνικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλλιτέχνη που θα εκπρoσωπούσε τη χώρα μας στη Eurovision 2023, τον περασμένο Ιανουάριο ο Victor Vernicos είναι μιλήσει στο TLIFE για το τραγούδι του, «What the say» αλλά και το πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη μουσική.

«Το ‘What They Say’ είναι ένα τραγούδι που από την στιγμή που το έγραψα έγινε το αγαπημένο μου και τις ομάδας μου, και των φίλων μου, μέχρι και τις οικογένειάς μου! Έκανα την παραγωγή και το έγραψα μόνος μου, είναι συναισθηματικό αλλά έχει και μια ενέργεια… μια έκπληξη που το κάνει μοναδικό στην καρδιά μου».

Κρύβεται από πίσω μια προσωπική σου ιστορία; Από που πηγάζει η έμπνευση για τα τραγούδια σου;

Όλα τα τραγούδια που γράφω προέρχονται από τα συναισθήματά μου, είναι γεμάτα από ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης και εγώ απλώς προσπαθώ να εκφράσω τον εαυτό μου και όσα σκέφτομαι και νιώθω με τον πιο αμιγή τρόπο στον μέγιστο βαθμό.

Θυμάσαι τη στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; Είχες κάποιο μέντορα στο πλευρό σου;

Πάντα είχα αυτό το όνειρο να ασχοληθώ με την μουσική! Με θυμάμαι πάντα να τραγουδάω ή να παίζω πιάνο και να είναι ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα το να ασχοληθώ με τη μουσική! Πιστεύω όμως πως το πήρα στα σοβαρά με επαγγελματική νοοτροπία στα 11-12 μου όταν άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια και να κάνω τις δικές μου παραγωγές.

Victor Vernicos: Η συγγένεια με την Μαρίνα Βερνίκου

Ο 16χρονος Victor είναι ανιψιός της γνωστής φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Η ίδια μίλησε πρόσφατα στην κάμερα του Alpha δηλώνοντας περήφανη για τον ανιψιό της.

«Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον ανιψιό μου που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Είναι περήφανο όλο το σόι για τον Βίκτωρα. Είδα και τις δυο πρόβες και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχει αυτοπεποίθηση, είναι σίγουρος για τον εαυτό του και αν με ρωτάτε, για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό« ανέφερε αρχικά η Μαρίνα Βερνίκου.

Μάθε περισσότερα για τον Victor Vernicos στα παρακάτω βίντεο:

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Απριλίου η ελληνική αποστολή της Eurovision 2023 αναχώρησε για το Λίβερπουλ, όπου και ξεκίνησαν οι πρόβες για τις χώρες που συμμετέχουν στον μουσικό διαγωνισμό.

«Αισθάνομαι τέλεια, πανέτοιμος» ανέφερε ο Victor Vernicos στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο πριν επιβιβαστεί από το Άμστερνταμ για τον τελικό του προορισμό χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τίποτα για την εμφάνισή του καθώς όπως είπε, του αρέσουν οι εκπλήξεις.

Read More

And More