Folli Follie: Η προφυλάκιση των άλλοτε κραταιών επιχειρηματιών – Η άνοδος και η πτώση μιας αυτοκρατορίας

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, το απόγευμα της Τετάρτης, ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για την υπόθεση της Follie Follie. Ο πρώτος οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό και ο δεύτερος στα Τρίκαλα. Η Καίτη Κουτσολιούτσου αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή εγγύησης 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο ΑΤ. Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα.
Διάβασε το Life story του επιχειρηματία και του γιου του. Η δημιουργία μιας αυτοκρατορίας, η χλιδάτη ζωή και η πτώση…

Η διαδρομή του πατριάρχη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, Δημήτρη, ξεκίνησε από τη Λαμία. Γνώρισε τη γυναίκα του Καίτη, ενώ σπούδαζε οικονομικά στο Μιλάνο. Η αγάπη της Καίτης ήταν τα χειροποίητα κοσμήματα και ήταν εκείνη που άλλαξε την πορεία της ζωής του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Ο συνδυασμός των ταλέντων τους και η διαπίστωση ότι υπήρχε πεδίο δόξης λαμπρό στον τομέα του κοσμήματος, για καταναλωτές που δεν μπορούν να αγοράσουν το ακριβό χρυσό κόσμημα, αλλά δεν θέλουν και το φθηνό faux, τους οδήγησε στην δημιουργία της folli follie. Το ασήμι απέκτησε στα χέρια τους λάμψη εκτυφλωτική και έτσι γεννήθηκε η γνωστή αυτοκρατορία που αργότερα επεκτάθηκε σε πολλά κομψά και όχι απαγορευτικά ακριβά αξεσουάρ.

 

Ο γιος του Δημήτρη και της Καίτης Κουτσολιούτσου, ο Τζώρτζης, ήταν ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης. Μεγαλωμένος ως γνήσιος κοσμοπολίτης, έδωσε τον ίδιο αέρα στην εταιρεία, επεκτείνοντας τον κύκλο εργασιών της και βεβαίως τα κέρδη της οικογενείας. Η ζωή της οικογένειας κινείτο ανάμεσα στην Εκάλη, στο Χονγκ Κονγκ και στο υπερπολυτελές εξοχικό της στις Σπέτσες, το οποίο υπήρξε ο πολυτελής προορισμός για πολλούς γνωστούς επιχειρηματίες και κοσμικούς.

 


Πρόκειται για μια βίλα εξαιρετικής αισθητικής στον κόλπο της Ξυλοκέριζας. Το ιδιωτικό ελικοδρόμιο γίνεται κόμβος όταν η οικογένεια περιμένει να υποδεχτεί τους διάσημους φίλους της. Λέγεται πως κάθε Αύγουστο, η συζήτηση του νησιού ήταν το μεγάλο πάρτι για τα γενέθλια της Καίτης Κουτσολιούτσου αλλά και τη γιορτή της νύφης της Μαρίζας, της συζύγου του Τζώρτζη. Όλοι το αποκαλούσαν το πάρτι της χρονιάς. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους υπήρχαν εφοπλιστές, επιχειρηματίες, κοσμικές κυρίες από τη Μέση Ανατολή, μέχρι και ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η θέα από τη βίλα είναι μαγευτική και οι καλεσμένοι απολαμβάνουν την αισθητική του χώρου, το πλούσιο δείπνο με τις εκλεπτυσμένες γεύσεις και τα εκλεκτά κρασιά που το συνοδεύουν. Κάποιοι θυμούνται τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να χορεύει ευτυχισμένος ανάμεσα στους καλεσμένους του, ενώ το πάρτι είχε φτάσει προς το τέλος του. Εκείνη τη βραδιά, τα μουσικά ακούσματα συνόδευαν με τις φωνές και την παρουσία τους η Δήμητρα Γαλάνη και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ενώ άλλη χρονιά είχε προσκληθεί για να τραγουδήσει η Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Τα τελευταία δύο καλοκαίρια κανείς από τους συνήθεις προσκεκλημένους δεν περίμενε να λάβει πρόσκληση για το πάρτι του Αυγούστου. Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι επιχειρηματικές φουρτούνες θάμπωσαν τη λάμψη της ευτυχισμένης μέχρι πρότινος ζωής τους.

Read More

And More