Folli Follie: Κραυγή αγωνίας από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο μέσα από τη φυλακή “Είμαι με καροτσάκι”

To πρωτοφανές, επιχειρηματικό, σκάνδαλο της Folli Follie, μιας εταιρίας με σημαντική διεθνή παρουσία έφερε στο προσκήνιο και μία άλλη πλευρά, μία δυσάρεστη ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή, τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο. Ο άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας, στα 79 του χρόνια, έχοντας σοβαρά κινητικά προβλήματα, οδηγήθηκε στη φυλακή, την προηγούμενη Παρασκευή, όπως και ο γιος του, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

Μέσα από το κελί της φυλακής ο 79χρονος επιχειρηματίας έλυσε τη σιωπή, μιλώντας, στην εφημερίδα ”Πρώτο Θέμα”. “Επιτρέπεται σε αυτή την ηλικία να είμαι στη φυλακή; Είμαι εδώ μέσα με καροτσάκι. Είμαι μία, με καροτσάκι και μία με μπαστούνι και με κρατάνε δύο. Λιποθυμώ και πέφτω κάτω. Εδώ το ξέρουν όλοι πως είμαι και δεν θέλω να πάω εδώ στο νοσοκομείο γιατί ξέρω πώς θα βγω. Είμαι στο κελί με ένα κύριο ο οποίος με φροντίζει, να μετακινηθώ , να με βάλει στο κρεβάτι, να πάω τουαλέτα, να πλύνω τα ρούχα μου”.


Περιγράφοντας τον εγκλεισμό του ο άλλοτε κραταιός επιχειρηματίας αναφέρει: “Όλοι όσοι με είδαν εδώ μου είπαν ότι “εσύ δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ. Δεν θα έπρεπε να είστε εδώ.” Υποφέρω εδώ. Όλοι το βλέπουν αυτό. Δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι, με πονάει η μέση μου, δεν μπορώ να πάω ούτε στην τουαλέτα, πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος να με προσέχει. Και ευτυχώς υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ και με προσέχει, είναι θησαυρός”.



Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο άλλοτε πανίσχυρος επιχειρηματίας της Folli Follie εξέφρασε την πρόθεσή του να ζητήσει την κατ’ οίκον κράτησή του με “βραχιολάκι”.

Μιλώντας για το αν περίμενε την προφυλάκισή του δήλωσε: “Καταρχάς δεν την περίμενα γιατί η απολογία μου ήταν σωστή. Αλλά με αυτήν την απόφαση ικανοποίησαν “το αίμα”! Από εδώ και μπρος όμως πρέπει να μιλήσω εγώ. Δεν υπήρχε περίπτωση. Αλλά μπορούσαν να βάλουν τον γιο μου, που είναι νέος στη φυλακή και εμένα να με βάλουν με βραχιολάκι”.

Read More

And More