Joe Biden: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τον νέο Πρόεδρο των Η.Π.Α. (pics)

Ο Joe Biden είναι ο νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αναγκάζοντας τον Donald Trump να εγκαταλείψει το «οβάλ» γραφείο του Λευκού Οίκου.

Ο Biden εξασφάλισε 273 εκλέκτορες, σύμφωνα με όλα τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και το ινστιτούτο Edison Research.

Πολλοί Είναι εκείνοι που θέλουν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για τη ζωή του προέδρου των δημοκρατικών. Το life story του 77 χρόνου δεν περιλαμβάνει μόνο ευχάριστες στιγμές, αλλά και τραγωδίες.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I am confident we will emerge victorious, but this will not be my victory or our victory alone. It will be a victory for the American people, for our democracy, for America.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Biden (@joebiden) στις

 

Το 1972, ο Jo Biden έχασε την πρώτη του σύζυγο και την ενός έτους κόρη τους, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με τους γιους τους, Bo και Hunter, να τραυματίζονται επίσης. Συγκεκριμένα, η πρώτη γυναίκα της ζωής του, Neilia, πήρε τα τρία μικρά παιδιά για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, όσο ο Biden βρισκόταν ακόμα στο γραφείο του. Μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, θα είχαν ήδη προλάβει να το στολίσουν. Και όσο η Neilia βρισκόταν σε ένα στοπ, ξεκίνησε δίχως να προσέξει το διερχόμενο φορτηγό στα δεξιά της. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Έτσι, έχασε τη ζωή της μαζί με την κορούλα τους, ενώ οι γιοι του Biden τραυματίστηκαν σοβαρά. Τότε ο Joe έμαθε τα νέα από το τηλέφωνο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «On Time του Σαββατοκύριακου».

«Όταν έλαβα την κλήση, αντιλήφθηκα ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Δεν ξέρω πως το γνώριζα. Έπειτα, μου είπαν ότι γυναίκα μου ήταν νεκρή, η κόρη μου ήταν νεκροί και δεν ήταν σίγουροι αν οι γιοι μου θα τα κατάφερναν», είχε δηλώσει το 2012 ο Μπάιντεν. «Σκέφτηκα την αυτοκτονία. Για πρώτη φορά στη ζωή μου κατάλαβα πως κάποιος μπορεί να αποφασίσει συνειδητά να αυτοκτονήσει…».

Όταν ορκίστηκε γερουσιαστής τον Ιανουάριο του 1973, είχε τους γιους του στο πλευρό του. Τα αγόρια του, είχαν επιζήσει από μια μεγάλη τραγωδία και στέκονταν συμπαραστάτες στον πατέρα τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Joe is a father. A grandfather. A brother. A husband. A partner. We need leadership that looks out for us, the way Joe looks out for his family. You deserve leadership worthy of you. Honest leadership to bring us back together. That’s Joe.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

How do you make a broken family whole?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

Όπως σου έχουμε αναφέρει, το 1975 ο Joe Biden παντρεύεται ξανά. Η Jill Biden έγινε η δεύτερη γυναίκα της ζωής του, μετά την τραγική απώλεια της πρώτης.

Οι τραγωδίες, όμως, για τον 77χρονο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, δεν σταματούν εκεί. Το 2015 ο πρωτότοκος γιος του Biden, Βο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών. 5 χρόνια νωρίτερα, είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο. Παρότι οι χημειοθεραπείες έδειχναν να τον κρατούν σε μια σταθερή κατάσταση, τον Μάιο του 2015, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από έντονους πονοκεφάλους. Σε 10 μέρες πέθανε. «Η ψυχή είναι αιωνιότητα. Η ψυχή είναι λύτρωση. Είναι το μέρος όπου συμβαίνει συγχωρέσει. Ξέρω το αγόρι μου είναι μαζί μου. Ξέρω ότι γυναίκα και η κόρη μου είναι ακόμα μαζί μας» δήλωσε στην Oprah Winfrey, όταν ρωτήθηκε για τις απώλειες που έχει αντιμετωπίσει στη ζωή του…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο άλλος του γιος του Biden, Hunter, έχει βρεθεί κατηγορούμενος για διαφθορά. Τότε, ο Donald Trump δεν άφησε το θέμα να περάσει απαρατήρητο. Επίσης, o Biden έχει αναφερθεί συχνά στα προβλήματα με ναρκωτικά που αντιμετώπισε το «αίμα» του, καθώς έδωσε μάχη με την απεξάρτηση από τον αλκοολισμό και την κοκαΐνη.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

He will be a President for all of our families.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

Read More

And More