Lizzo: Δημόσια προωθούσε το body positivity και στην πραγματικότητα υποτιμούσε τις χορεύτριές της

Δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για την Lizzo, η οποία δέχτηκε μήνυση από τρεις γυναίκες και πρώην μέλη της χορευτικής ομάδας της για κακομεταχείριση και εξευτελισμό.

Η πολυβραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια κατηγορείται ότι δημιούργησε αντίξοες εργασιακές συνθήκες ενώ κάποιες από τις περιγραφές προκαλούν αποτροπιασμό: «Φέρεται πως οι χορεύτριες εξαναγκάζονταν να πιάνουν δονητές που εκτοξεύονταν από τους κόλπους των εργαζομένων στο στριπ κλαμπ και να τρώνε μπανάνες που προεξέχουν επίσης από τους κόλπους άλλων γυναικών».

Ο δικηγόρος των γυναικών που μήνυσαν τη Lizzo, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του: «Ο τρόπος, με τον οποίο η Lizzo και η ομάδα της αντιμετώπισαν τους καλλιτέχνες τους φαίνεται πως είναι αντίθετος με όλα αυτά που υποστηρίζει δημόσια η Lizzo. Ιδιωτικά, ντροπιάζει τους χορευτές της και τους υποτιμά, με τρόπους που δεν είναι μόνο παράνομοι, αλλά και απολύτως αποθαρρυντικοί».

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η Lizzo δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση, έστω να διαψεύσει κάποιες από τις κατηγορίες που τη βαραίνουν. Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια κατά τα άλλα προασπίζεται ένθερμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και «ηγείται» άτυπα του body positivity κινήματος στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Read More

And More