Lockdown 2: Γεμάτα κόσμο τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής! – “Η ζήτηση ξεπέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων”, παραδέχονται στο TLIFE! (pics)

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερη καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας εξαιτίας του κορονοϊού, πολύς κόσμος έσπευσε σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Τα περισσότερα καταστήματα δούλεψαν στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο πληρότητας, με τα… ψαλίδια, αλλά και τις… λίμες να «παίρνουν φωτιά».

Το TLIFE ήρθε σε επικοινωνία με γνωστούς κομμωτές και αισθητικούς.

“Πραγματικά είναι πρωτόγνωρη η επιθυμία του κόσμου να εξυπηρετηθεί μετά την ανακοίνωση του προγραμματισμένου lockdown. Η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, διότι οι ανακοινώσεις έγιναν σε σύντομο χρόνο και δεν δόθηκε χρόνος για να προετοιμαστεί ο κόσμος. Οι κομμωτές, ως κλάδος, επέδειξαν υποδειγματική τήρηση των μέτρων καθώς είναι ένας κλάδος υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου τηρεί μέτρα προστασίας και ασφαλείας και υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ τις χριστουγεννιάτικες ημέρες. Δυστυχώς, όμως, λόγω του περιορισμού που έχει θέσει το Υπουργείο στις αποστάσεις, πολλά άτομα δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στα ραντεβού. Προτεραιότητα έχει η ασφάλεια όλων. Αυτό μας οδηγεί σε κατακόρυφη πτώση των εσόδων μας, διατηρώντας σε διπλάσια ποσοστά τα έξοδα μας. Είναι μια πληγή για τον κλάδο, που δύσκολα θα επουλωθεί. Παραμένουμε ψύχραιμοι τηρώντας με συνέπεια και επαγγελματισμό τα υγειονομικά μέτρα, σεβόμενοι απόλυτα τους κανόνες του Υπουργείου για την ασφάλεια όλων μας”, παραδέχεται στο TLIFE ο Θοδωρής Οικονομάκης, γνωστός κομμωτής.

Από την άλλη, η Χριστίνα Σαράντη, ειδικός εφαρμογών αισθητικής εξομολογείται πως μόλις έγινε γνωστό το δεύτερο lockdown, πολύς κόσμος έσπευσε να κλείσει ραντεβού. “Πλέον υπάρχει η γνώση από την προηγούμενη φορά και κανείς δε θέλει να μείνει… απεριποίητος. Όπως γίνεται αντιληπτό, η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη και δεδομένων των μέτρων προστασίας, απόσταση και όχι συνωστισμός, – που τηρούνται στο έπακρο – ο όγκος της δουλειάς πολλαπλασιάστηκε. Ευτυχώς, δόθηκε παράταση δυο ημερών, οπότε θα καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερο κόσμο. Εγώ και η ομάδα μου μπήκαμε στα βαθιά αλλά κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη του κόσμου. Προσωπικά, με κάνει χαρούμενη ότι μπορώ να βοηθήσω έστω και με αυτό τον τρόπο λίγο στην ψυχολογία του κόσμου. Σε όλη την καραντίνα θα είμαι, επίσης, online για συμβουλές και καθοδήγηση. Με υπομονή και ψυχραιμία όλα θα πάνε καλά!” αναφέρει. 

Σε ποιά υπηρεσία, όμως, υπήρχε η μεγαλύτερη ζήτηση; Η Χριστίνα Σαράντη σημειώνει: “Οι υπηρεσίες που μας ζήτησαν περισσότερο ήταν νύχια και οι περισσότερες τα περιποιήθηκαν χωρίς βερνίκι για να μην την πατήσουν όπως την προηγούμενη φορά και δεν μπορούν να τα βγάλουν μόνες τους”

Το TLIFE σου παρουσιάζει στιγμιότυπα από κομμωτήρια στην Αθήνα:

*Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Σημειώνεται ότι τα κομμωτήρια θα παραμείνουν ανοιχτά και αύριο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Read More

And More