Xάρης Τζωρτζάκης: “Το θέατρο δεν είναι ψυχοθεραπεία, υπάρχει λάθος τρέλα στον χώρο μας”

Ο Χάρης Τζωρτζάκης είναι γνωστό ότι δε μασάει τα λόγια του. Πάντα με το θάρρος της γνώμης του βγαίνει και μιλάει ανοιχτά για όσα τον ενοχλούν. Το ίδιο έκανε και στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”. Ο ηθοποιός μίλησε για την αλλαγή που έφερε το δεύτερο παιδί στη ζωή του, τον λόγο που δεν έχει κάνει επιτυχία στην τηλεόραση αλλά και για τις καταγγελίες που έχουμε δει και ακούσει για τον χώρο του θεάτρου.

“Μόλις γεννήθηκε το δεύτερο παιδί μου, γίνεται χαμός όπως καταλαβαίνεις στο σπίτι, όχι από τον γιο, από την μεγάλη μου κόρη. Προσπαθήσουμε να ανοίξουμε και το Yoga hotel που έχουμε στη Νότια Εύβοια.

Ήξερα ότι ήθελα πολύ να ασχοληθώ με την τέχνη. Δε μου έχει χαριστεί τίποτα και νιώθω περήφανος που δεν έχω βάλει πολύ νερό στο κρασί μου. Δε θα έλεγα ότι έχω κάνει επιτυχία στην τηλεόραση, ειδικά τα τελευταία χρόνια τα πράγματα φτάσανε στον πάτο. Βέβαια δείχνει και τι κάνουμε ως κοινωνία γιατί όταν βλέπουμε όλα αυτά τα χαζά ριάλιτι, προφανώς αυτό κάπου καθρεφτίζεται…

Δεν έχω καμία εξάρτηση από χέρια εξουσίας επομένως δε μπορεί να μου πει κάποιος “μη γράφει αυτό γιατί δε θα σε πάρουν στη δουλειά. Δε θέλουν να με πάρουν σε δουλειές αν δε θέλουν να είμαι η προσωπικότητα που είμαι. Ξέρω ότι πλέον οι παραγωγοί δυσκολεύονται να με πάρουν. Παρ΄ όλα αυτά κλείνω πράγματα και έχω προτάσεις.

Το θέατρο δεν είναι ψυχοθεραπεία και αν ήταν δε θα βλέπαμε τόσους, ας μη πω τη λέξη, σε αυτό το χώρο. Υπάρχει πολλή λάθος τρέλα στον χώρο μας. Όταν μιλάμε για σεξουαλικές κακοποιήσεις, για βιασμούς, για παιδεραστία, δε χωράει ναι μεν αλλά. Πρέπει να είμαστε σε αυτό… τέλος. Ούτε φιλίες ούτε τίποτα. Πρέπει να μπουν στη φυλακή οι άνθρωποι που έχουν διαπράξει αυτά τα εγκλήματα και να μην ξαναβγούν.

Πήραν θάρρος πολλοί άνθρωποι, πήγαν στην αστυνομία, κατήγγηλλαν περιστατικά και αγνοήθηκαν… Έχουμε πόσες γυναικοκτονίες και ακόμα μετράμε, τα διαβάζουμε συνέχεια.

Read More

And More