Α. Ανανιάδης: Τ’ ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα είναι η δύναμή μου στην Αμερική!

Ο Άνθιμος Ανανιάδης που πλέον λέγεται Anthem Moss και κάνει διεθνή καριέρα, σε συνέντευξη που έδωσε στο ”Πρώτο Θέμα” μιλά για την πορεία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το Χόλιγουντ και παραδέχεται ότι το μόνο πράγμα που νοσταλγεί από τη χώρα μας είναι η οικογένειά του.

Όσα του λένε οι Αμερικανοί όταν μαθαίνουν ότι είναι Έλληνας
”Οι Αμερικανοί γενικά μας συμπαθούν, έχουν τεράστια εκτίμηση στον λαό μας και αυτό έχει να κάνει με την ιστορία της Ελλάδας. Ωστόσ, τώρα που τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα στην Ελλάδα, με ρωτούν συνεχώς τι συμβαίνει και τι γίνεται στη χώρα μου, την ίδια ώρα που κι εκείνοι βρίσκονται οικονομικά σε μια άσχημη στιγμή. Για εμένα το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα είναι η δύναμή μου εδώ στην Αμερική. Είμαστε ένας δυνατός λαός που ξέρει να παλεύει και να αγωνίζεται.”

Ο λόγος που μετά την ”Μαρία την άσχημη” και την επιτυχία που γνώρισε, έφυγε για το εξωτερικό
”Επέλεξα να μην εισπράξω αυτή την επιτυχία. Βρέθηκαν αρκετοί που μου είπαν πως τα πήρα κι έφυγα. Η δική μου πορεία όμως, δεν έχει να κάνει με οικονομικούς όρους, αλλά με προσωπικούς. Θέλω να κάνω πράγματα που με γεμίζουν, με εμπνέουν, με κάνουν κλύτερο και με πάνε παραπέρα. Θα μπορούσα να παραμείνω στην Ελλάδα, να κάνω πολλά πράγματα και να πάρω και πολλά λεφτά. Όμως για εμένα δεν ήταν αυτό το ζητούμενο…

Δεν έχω ρίξει καμία μαύρη πέτρα πίσω μου, ούτε έχω κλείσει πόρτες, ούτε και είπα πως δεν θα γυρίσω ποτέ. Δεν έχω φύγει από την Ελλάδα. Απλώς η αποχή μου από την ελληνική showbiz, αν θέλεις, είναι μια άνω τελεία, μια παύση. Μια παύση που δεν σου κρύβω, με έχει οδηγήσει σε ένα πάρα πολύ καλό προσωπικό επίπεδο. Και στην καριέρα μου και στην προσωπική μου ζωή. Είμαι ευτυχισμένος εδώ.”

Xόλιγουντ
”Όπως όλοι οι ξένοι, έτσι και οι Έλληνες που έρχονται στο Χόλιγουντ, νομίζουν ότι ο Σπίλμπεργκ είναι στο αεροδρόμιο και τους περιμένει για να κάνει μαζί τους την επόμενη ταινία του. Τα πράγματα όμως, δεν είναι έτσι. Χρειάζεται χρόνος και σκληρή δουλειά.

Όταν ήρθα εδώ, το πρώτο πράγμα που έκανα, ήταν να δώσω χρόνο στον εαυτό μου, ώστε να βάλω τις βάσεις για τη συνέχεια. Τον πρώτο χρόνο έκατσα κι έμαθα τους ανθρώπους, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα του κινηματογράφου και προσπάθησα να εγκλιματιστώ στην αμερικάνικη κουλτούρα. Προς το παρόν θεωρώ πως τα πράγματα ήρθαν εύκολα όσον αφορά στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε. Χρειάστηκε ωστόσο πολύ δουλειά κι αφάνταστο τρέξιμο.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στο Χόλιγουντ είναι η νοοτροπία ”τα πάντα για τη δουλειά” – όποια κι αν είναι αυτή. Οι Αμερικάνοι θα ”σκοτωθούν” προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους – και να την κάνουν σωστά. Είτε πληρώνονται χιλιάδες δολάρια είτε ένα, γι’ αυτούς η δουλειά είναι δουλειά.”

Read More

And More