Α. Μονογιού: Μιλάει για τον επί 6 χρόνια σύντροφό της και δηλώνει πως έχει ήδη διαλέξει το νυφικό της!

Η Άννα Μονογιού μιλάει στο Γιάννη Πουλόπουλο και το περιοδικό DownTown για τις ανησυχίες της για την κατάσταση στην Κύπρο, τα έξι χρόνια ψυχανάλυσης που έκανε και πόσο τη βοήθησαν, για το πόσο προσέχει την εικόνα της αλλά και για τη μακροχρόνια σχέση της και το λόγο για τον οποίο δεν έχει ακόμα παντρευτεί.

Όταν τα σημάδια της πανευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης έγιναν ορατά και στην Κύπρο, πολλοί φοβήθηκαν ότι θα σταματήσουν να γίνονται τηλεοπτικές παραγωγές. Ξαφνιάστηκες όταν επικοινώνησαν μαζί σου και σου ζήτησαν να πρωταγωνιστήσεις στη νέα σειρά του Mega, «Όνειρο ήταν»;
Όταν έχω δει ολόκληρους δρόμους με μαγαζιά στη Λευκωσία να είναι κλειστά, κόσμο να χάνει τη δουλειά του, δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν δεν γυρίζονταν πια σίριαλ και στην Κύπρο, όπως γίνεται πια στην Ελλάδα. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ζούμε ένα καθεστώς φασισμού. Είμαστε πια πιόνια της Τρόικας. Με στεναχωρεί που βλέπω τους δημόσιους υπάλληλους να τα βάζουν με τους ιδιωτικούς, να υπάρχει φόβος για οτιδήποτε διαφορετικό. Έβλεπα τις προάλλες στις ειδήσεις ένα ρεπορτάζ όπου έλεγε ότι άνεργοι άνθρωποι γράφονταν στη Χρυσή Αυγή και επιτίθονταν σε συνανθρώπους τους για ένα κομμάτι ψωμί! Μου φαίνεται πραγματικά ασύλληπτο ότι υπάρχουν νέα παιδιά που ακολουθούν τον Φύρερ! Για μένα αυτή η κρίση, που προκύπτει κυρίως από την έλλειψη παιδείας και πολιτισμού, είναι πολύ πιο σημαντική από την οικονομική. Και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη ότι θα σταματήσει εδώ. Το φίδι θα γεννάει συνεχώς αβγά!

/

Σε ενδιαφέρει πολύ η εικόνα σου; Δηλαδή, γυμνάζεσαι; Φροντίζεις την εμφάνισή σου;
Δεν είμαι καθόλου κοκέτα! Προσέχω μόνο ό,τι έχει να κάνει με την υγεία μου. Αν δω, δηλαδή, ότι παίρνω μερικά κιλά θα μειώσω τις μερίδες, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να τρώω τα αγαπημένα μου φαγητά. Μπορεί, δηλαδή, να μη φάω μια μέρα, για να απολαύσω την επομένη μια μακαρονάδα που μου αρέσει. Είμαι πολύ σχολαστική με το καθαρισμό του προσώπου, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να βάφομαι. Βάζω μόνο μια κρέμα και το αντιηλιακό μου. Για να σου δώσω να καταλάβεις, οι μακιγιέζ στα σίριαλ ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσω στην καρέκλα περισσότερο από έξι λεπτά, οπότε κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέσα σε αυτό το διάστημα (γελάει).
Η πιο συνηθισμένη ατάκα που λέω στις κοπέλες που με βάφουν, όταν ρίχνουν το make up στο χέρι τους είναι πολύ έβαλες! Θα χρειαστεί όλη αυτή η ποσότητα;.
Θυμάμαι ένα καλοκαίρι, παίζαμε με τη Μαριάννα Τουμασάτου στο θέατρο Λαμπέτη στην παράσταση «Με το ίδιο νόμισμα». Επειδή και σε εκείνη δεν αρέσει καθόλου το μακιγιάζ, τα περισσότερα βράδια, με την πρόφαση ότι από τη ζέστη ό,τι και να βάζαμε στο πρόσωπό μας θα έλιωνε, ρωτούσε η μία την άλλη: Να βαφτούμε απόψε, ή όχι;. Επίσης, δεν μπορώ καθόλου να πηγαίνω στο κομμωτήριο. Δεν αντέχω στη σκέψη ότι ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζω καλά, ακουμπάει το κεφάλι μου τόση ώρα! Όταν δε ακούω τη φράση μήπως να κάναμε μια αλλαγή;, γιατί οι περισσότεροι κομμωτές θέλουν πάντα να σε μεταμορφώσουν, τρομάζω! Από τη διαδικασία του κομμωτηρίου απολαμβάνω μόνο το λούσιμο. Όταν κάθομαι στην καρέκλα, νομίζω ότι θα αρχίσουν τα βασανιστήρια! (Γελάει). Όταν πρέπει να βάψω τα μαλλιά μου, καλώ μια φίλη μου στο σπίτι για να πιούμε καφέ και παράλληλα κάνουμε και τη δουλειά μας! Ακόμα και τα νύχια μου θα τα βάψω, μόνο επειδή το απαιτεί ο ρόλος.

/

Κεφάλαιο «γάμος», «οικογένεια», «σχέσεις»…
Ωχ… (γελάει)

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου είπες ότι δεν σε απασχολεί και τόσο γάμος, γιατί νιώθεις ότι με τον αγαπημένο σου ζείτε σαν παντρεμένοι. Είσαι κατά του γάμου;
Με τον γάμο έχω υπέροχη σχέση, με την τελετή είναι που δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά! (χαμογελάει). Μου αρέσει πολύ η οικογένεια και είχα πάντα μακροχρόνιες σχέσεις. Δεν είμαι από τις κοπέλες που ξεκινούσαν κάτι και μετά πήγαιναν κάπου αλλού.

Ποια ήταν, δηλαδή, η μεγαλύτερη σε διάρκεια σχέση που είχες ποτέ;
Η τωρινή μου σχέση είναι η πιο μακροχρόνια, γιατί διαρκεί εξίμισι χρόνια.

Πώς και ο αγαπημένος σου δεν σου έχει κάνει μέχρι τώρα πρόταση γάμου;
Σε αυτή την ερώτηση μάλλον θα πρέπει να απαντήσει εκείνος και όχι εγώ. (Γελάει). Θέλουμε πολύ και οι δύο να κάνουμε οικογένεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπαίναμε στη διαδικασία να ψάχναμε εγώ νυφικό και εκείνος γαμπριάτικο κοστούμι. Αν ήταν να παντρευτούμε θα το κάναμε όσο πιο ανώδυνα γίνεται, με καλεσμένους μόνο τους γονείς του και τους γονείς μου και ελάχιστους αγαπημένους συγγενείς και φίλους. Για μένα, ο γάμος είναι απλά μια γιορτή για να επιβεβαιώσεις την αγάπη σου!

/

Πόση ώρα πιστεύεις θα σου πάρει να διαλέξεις το νυφικό σου;
Έχω ήδη αγοράσει το φόρεμα που θα βάλω στο γάμο μου! Πριν από κάποια χρόνια έτυχε, λόγω της δουλειάς, να βρεθώ σε ένα βεστιάριο και βρήκα ένα πολύ μίνιμαλ, θεατρικό φόρεμα που νομίζω ότι είναι κατάλληλο για την περίσταση. Δεν το έχω φορέσει μέχρι τώρα και επειδή δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί άλλη ευκαιρία, λέω να το βάλω στο γάμο μου! (γελάει). Απορώ που άλλες κοπέλες ξοδεύουν μία περιουσία για το νυφικό τους! Εγώ θα προτιμούσα να δώσω αυτό το ποσό σε ένα φίλο μου που είναι άνεργος και έχει ανάγκη.

Αυτά τα έξι χρόνια που είσαι μαζί με τον σύντροφό σου, δεν έχει δημοσιευθεί ούτε μία κοινή σας φωτογραφία. Πώς θα αντιδρούσες αν ξαφνικά κυκλοφορούσε ένα περιοδικό με φωτογραφίες σας και από κάτω έγραφε: «Αυτός είναι ο νέος έρωτας της Άννας Μονογιού»;
Επειδή δεν διαβάζω καθόλου περιοδικά -ούτε εγώ, ούτε η οικογένειά μου- δεν είμαι σίγουρη αν θα το αντιλαμβανόμουν. (χαμογελάει). Αν τύχαινε να πέσει στα χέρια μου θα αγχωνόμουν, γιατί η δημοσιοποίηση της προσωπικής ζωής είναι κάτι έξω από εμένα, αλλά δεν θα φρίκαρα κιόλας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έμπαινα στην παγίδα της επιβεβαίωσης ή της διάψευσης. Δεν κυνήγησα ποτέ αυτού του είδους τη δημοσιότητα και δεν με αφορά καθόλου.

Περισσότερα στο Down Town Κύπρου πουκυκλοφορεί

Read More

And More