A time to read: Κορυφαία διεθνή βιβλία στις χαμηλότερες τιμές!

Τo πιο μεγάλο ψέμα που ειπώθηκε ποτέ, είναι αυτό που λέει πως για να συγκεντρωθεί κανείς σε ένα βιβλίο, χρειάζεται καθαρό μυαλό. «Δεν διαβάζω πολύ, γιατί δεν βρίσκω χρόνο, δεν έχω ηρεμία» λένε πολλοί. Μα, ο ρόλος των βιβλίων είναι να μας ηρεμούν, μεταξύ άλλων. Να μας αποφορτίζουν. Να έρχονται στο τέλος της μέρας μας και με τέσσερις-πέντε σελίδες τους έστω, να μας γαληνεύουν.

Πολλά τα διεθνή αναγνώσματα που μπορεί κανείς να ακουμπήσει στο κομοδίνο του για τις ώρες χαλάρωσης λίγο πριν τον ύπνο. Εμείς διαλέξαμε 10 από αυτά και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Το “Inferno” του Dan Brown είναι κατά πολλούς το πιο ώριμο και συναρπαστικό έργο του, ένα εξαίσιο μίγμα από ιστορία, τέχνη, κώδικες και σύμβολα που εκτυλίσσεται σαν θρίλερ αλλά πάει πολύ πέρα από αυτό. Πρόσφατα το είδαμε και ως ταινία με τον Tom Hanks, το βιβλίο όμως είναι σαφώς ανώτερο.
Το «Game of Thrones: Παιχνίδι του στέμματος» αποτελεί σημείο εκκίνησης για τις συναρπαστικές ιστορίες του George R. R. Martin, στις οποίες οι χειμώνες διαρκούν δεκαετίες ολόκληρες. Το απόλυτο φαινόμενο ποπ κουλτούρας της εποχής μας, στη γραπτή του μορφή!
Από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της τρέχουσας δεκαετίας, η «Καρδερίνα» της Donna Tart όχι μόνο χάρισε στη συγγραφέα το Βραβείο Πούλιτζερ, αλλά μπήκε και στα ράφια εκατομμυρίων αναγνωστών, που σε αυτή τη στοιχειωμένη οδύσσεια μέσα στη σύγχρονη Αμερική βρήκαν κομμάτια του εαυτού τους.
Το «Μπρίτζετ Τζόουνς: To Ημερολόγιο» της Helen Fielding, παρουσιάζει τη γνωστή ηρωίδα που αγαπήσαμε μέσω της κινηματογραφικής οθόνης. Αδιόρθωτη, ανασφαλής, ανεδαφική, προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος, να βρει κανόνες εκεί που δεν υπάρχουν, να αντιμετωπίσει αληθινά προβλήματα, να ελέγξει το βάρος της, να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Και αυτό που σίγουρα κερδίζει κάθε φορά, είναι µια θέση στην καρδιά µας.

Read More

And More