Σολομός με σιρόπι σφενδάμου

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ψητός σολομός με λαχανικά φούρνου σε γλάσο σφενδάμου

Συστατικά

  • 1/4 φλ σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σούπας μηλίτης
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ kg σπαράγγια
  • ¼ kg baby πατάτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ζέστανε ένα ταψί.
  • Ανακάτεψε το σιρόπι σφενδάμου με τη μουστάρδα, το μηλίτη, μισό κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι πιπέρι και τοποθέτησε το σολομό στη μαρινάδα με την πέτσα προς τα πάνω,
  • Κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ζεστό ταψί από το φούρνο και τοποθέτησε πάνω του τα σπαράγγια και τις πατάτες κομμένες στη μέση.
  • Ράντισε με λάδι τα λαχανικά, αλατοπιπέρωσέ τα και ανακάτεψέ τα καλά, φροντίζοντας όλες οι πατάτες να είναι γυρισμένες με τη φλούδα προς τα πάνω.
  • Άπλωσε τα λαχανικά προς τις άκρες του ταψιού και τοποθέτησε το σολομό στο κέντρο, με την πέτσα προς τα κάτω.
  • Ψήσε μέχρι ο σολομός να είναι έτοιμος για περίπου 15 λεπτά, γύρισέ τον και ψήσε για άλλα πέντε λεπτά, ώστε να τραγανίσει η πέτσα του.

Read More

And More