Άγιος Παΐσιος – Γιάννης Τσιάκκας: Η επικοινωνία του σεναριογράφου με την ανιψιά του Αγίου – «Με πήρε συγκινημένη»

Ο σεναριογράφος της σειράς «Άγιος Παΐσιος», Γιάννης Τσιάκκας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

Ο Γιάννης Τσιάκκας, μεταξύ άλλων μίλησε στον Αλέξη Μίχα για τα συγκινητικά λόγια του Αγίου και όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο της σειράς.

«Η αρχική ιδέα για τον «Άγιο Παΐσιο» προέκυψε πιο παλιά όταν πρωτογνώρισα τον βίο του Αγίου μέσα από τα βιβλία. Η παράγωγη για αυτήν τη σειρά έπρεπε να γίνει σωστά. Στον πρώτο κύκλο βρήκα συγγενείς του Αγίου και μιλήσαμε αρκετά. Έπρεπε να στηθούν σωστά οι χαρακτήρες για την οικογένεια», είπε και μοιράστηκε αυτό που τον συγκίνησε κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε.

«Με συγκίνησε αυτό που είπε ο Άγιος Παΐσιος “αν μπορούσα να κόψω την καρδία μου κομμάτια και να τη μοιράσω στους ανθρώπους θα ήμουν ευτυχισμένος.” Έβαζε τον εαυτό του κάτω από τον καθένα. Μετά το πρώτο επεισόδιο με πήρε η ανίψια του Αγίου συγκινημένη για αυτό που είδε» πρόσθεσε ο Γιάννης Τσιάκκας.

Όσον αφορά τους ρόλους αλλά και τους ηθοποιούς τους οποίους επέλεγε για τη σειρά, ο Γιάννης Τσιάκκας εξήγησε: «Πριν αρχίσω να γράφω ξέρω ποιον ηθοποιό θα έχω. Τον Προκόπη Αγαθοκλέους τον ήξερα από την Κύπρο και ήξερα ότι ήθελε να κάνει τον Άγιο Παΐσιο. Για τον Άγιο Αρσένιο είχα από την αρχή στο μυαλό μου τον Νικήτα Τσακίρογλου και ευτυχώς δέχθηκε. Για τον μικρό Αρσένιο ήθελα να βρω ένα παιδί από την Κόνιτσα. Πήγαμε σε μία κατασκήνωση της εκκλησίας και είδα ένα ντροπαλό που μου είπε πως τον λένε Παΐσιο. Όταν έδωσα στον μικρό Παΐσιο να διαβάσει τον βίο της άγιας αγάπης, το ήξερε γιατί το είχε διαβάσει την προηγουμένη μέρα».

Αναφορικά με τα όσα θα δούμε στον δεύτερο κύκλο του Αγίου Παϊσίου, ο σεναριογράφος δήλωσε: «Θα δούμε τη μοναχική πορεία του Αγίου Παϊσίου και θα φτάσουμε μέχρι τον θάνατό του».

Read More

And More